Test neconcludent în Elveţia

miercuri, 03 ianuarie 2018, 02:43
3 MIN
 Test neconcludent în Elveţia
 

 

In pregătire pentru preliminariile CM 2019, handbaliştii tricolori s-au clasat pe locul III la turneul de la Winterthur

 

Naţionala de handbal masculin a României a fost  învinsă de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 18-25 (10-13)  la turneul Yellow Cup din Elveţia.  Pentru habdbaliştii tricolori, antrenaţi de Xavi Pascual, au marcat Rotaru 4, Csepreghi 3, Grigoraş 2, Sadoveac 2, Bujor 2, Soare 2, Negru 2, Humet 2, Ramba 1.

În primul meci de la Winterthur, Elveţia a câştigat în faţa Serbiei, cu scorul de 32-28. Înainte de turneul, tricolorii au mai disputat un meci în Elveţia, la Schaffhausen, miercuri, în care a învins reprezentativa ţării gazdă, cu 32-28. Conform regulamentului, echipa României a întâlnit pentru locurile III-IV formaţia Serbiei pe care au învins-o cu scorul de 28-21 (15-13), şi s-a clasat pe locul al treilea, însă dinechipa sârbă au lipsit mulţi titulari. Competiţia a fost câştigată de Rusia, care s-a impus, tot sâmbătă, în faţa Elveţiei. cu scorul de 30-29.

După revenirea în ţară, naţionala antrenată de Xavi Pascual s-a reunit la Călăraşi, în vederea participării la Trofeul Carpaţi, în 5 şi 6 ianuarie, cu Portugalia, Tunisia şi Bahrain. Tricolorii au avut doar două zile de pauză după revenirea de la Yellow Cup, din Elveţia, unde s-au clasat pe locul III. Echipa a fost completată cu portarul Mihai Popescu, declarat cel mai bun handbalist român în 2017, dar şi cu interul Alexandru Şimicu, ambii de la St. Raphel Var. Clubul francez a anunţat la finalul anului că cei doi vor participa la acţiunea echipei naţionale, alţi patru jucători de la St. Raphael fiind convocaţi la reprezentativele ţărilor lor. Alexandru Şimicu a revenit la naţională după patru ani, el refuzând între timp convocările din cauza unor neînţelegeri cu FR Handbal.

La Trofeul Carpaţi, România va juca, vineri, cu Bahrain (ora 21.05), iar sâmbătă vor întâlni învinsa sau învingătoarea dintre Portugalia şi Tunisia. Echipa României se pregăteşte pentru preliminariile CM 2019 şi va evolua în grupa a III-a, între 11-13 ianuarie, la Bolzano, cu Italia, Insulele Feroe şi Ucraina, pentru singurul loc calificant în play-off

 

 

Încep grupele feminine în Cupa EHF

Echipele de handbal feminin SCM Craiova şi HC Zalău debutează, duminică, în grupele A şi D ale Cupei EHF, în care vor lupta pentru primele două locuri, care asigură calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. Primele adversare: Brest Bretagne Handball, respectiv Larvik HK. În afară de Craiova şi Brest Bretagne, din grupa A mai fac parte Randers HK (Danemarca) şi Kuban Krasnodar (Rusia). În grupa D, jocaă HCM Zalău, Larvik HK, Höörs HK (Suedia).  Meciurile vor începe în 6-7 ianuarie 2018 şi se vor încheia în 10-11 februarie, primele două clasate din fiecare grupă calificându-se în sferturile de finală ale competiţiei. Meciurile din această fază sunt programate în sistem eliminatoriu, în 3-4 martie, respectiv 10-11 martie, pentru calificarea în semifinale.

Duminică, în primul meci din faza grupelor, SCM Craiova va evolua în deplasare, cu Brest (ora 18.00), iar HC Zalău va juca, tot în deplasare, de la aceeaşi oră cu Larvik HK. România mai este reprezentată în competiţiile continentale feminine de campioana en-titre, CSM Bucureşti, în grupa A a Ligii Campionilor.

 

Comentarii