Top 10 transferuri deja parafate în această vară

joi, 09 iunie 2022, 01:14
4 MIN
 Top 10 transferuri deja parafate în această vară

Se așteaptă numeroase transferuri spectaculoase în această vară, însă câteva înțelegeri pentru jucători cu renume deja au fost anunțate.

După ce Mbappe a anunțat că va rămâne pe Stade de France, cel mai așteptat transfer al verii a fost cel al lui Eerling Haaland, iar casele de pariuri estimaseră corect cluburile favoritele pentru a obține semnătura sa, Manchester City având cea mai mică cotă la pariuri pentru aducerea sa.

Iată care sunt cele mai spectaculoase 10 transferuri anunțate până în acest moment:

10. Pedro Porro – Sporting Lisabona

Adus de la Real Valladolid la Manchester City în anul 2019, în schimbul sumei de 12 milioane de euro, Pedro Porro, a obținut prima sa selecție pentru La Roja. Cu toate acestea, Guardiola nu a avut unde să-l joace, așa că l-a împrumutat la Sporting, iar lusitanii au activat acum clauza de 8.5 milioane de euro și l-au transferat pe fundașul de bandă spaniol definitiv. 

9. Matthias Ginter – Freiburg

Având 28 de ani și o cotă de piață de 24 de milioane de euro, campionul mondial a surprins pe toată lumea prin această ultimă mutare a sa. Ginter, liber de contract, s-a întors la clubul său natal după 7 sezoane, deși ar fi putut alege alte cluburi multe mai bine cotate în fotbalul european.

8. Niklas Sule – Borussia Dortmund

După 5 sezoane petrecute pe Allianz Arena, internaționalul german în vârstă de 26 de ani a decis să semneze cu marea rivală, după ce înțelegerea sa cu Bayern Munchen expirat. Sule a mărturisit că să-a simțit mult mai dorit de către Dortmund și de aceea a refuzat renegocierea contractului cu bavarezii, chiar dacă această mutare ar putea să-l priveze de noi trofee în viitorul apropiat.
 

7. Nico Schlotterbeck – Borussia Dortmund

Dortmund le-a plătit 20 de milioane de euro celor de la Freiburg pentru a-l aduce pe acest tânăr fundaș central, în vârstă de 22 de ani, care a debutat deja în Die Mannschaft. Nico Schlotterbeck ar putea spera să devină titular în acest sezon, în condițiile în care Mats Hummels, la vârsta de 33 de ani, nu ar trebui să mai aibă locul asigurat în centrul defensivei, din care mai face parte și Niklas Sule.

6. Karim Adeyemi – Borussia Dortmund

Dortmund s-a orientat rapid și a găsit o soluție aparent excelentă pentru a-l înlocui pe Haaland. Karim Adeyemi, care a apucat să debuteze pentru prima reprezentativă a Germaniei, a fost adus de la RB Salzburg, în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. Interesant este că, tânărul atacant german cu origini nigeriene a refuzat o ofertă de la Manchester United.

5. Diego Carlos – Aston Villa

După ce Newcastle a refuzat să plătească 45 milioane de euro pentru semnătura sa în ianuarie, Sevilla a acceptat oferta de 31 de milioane de euro de la Aston Villa. Ajuns la vârsta de 29 de ani, Diego Carlos s-a bucurat că a prins acest ultim tren și s-a declarat extrem de încântat de transferul în Premier League.
 
 

4. Frank Kessie – FC Barcelona

După ce s-a format la Atalanta, Franck Kessie a mers la AC Milan, care a plătit 32 de milioane de euro pentru serviciile sale, în anul 2019. Chiar dacă milanezii au câștigat titlul în Serie A în acest an, pretențiile financiare ale mijlocașului din Coasta de Fildeș au fost prea mari, iar fotbalistul a decis să meargă la FC Barcelona.

3. Andreas Christensen – FC Barcelona

Fundașul danez a făcut echipă cu Antonio Rudiger în centrul defensivei celor de la Chelsea din 2017 încoace, însă amândoi au părăsit Stanford Bridge în această vară, liberi de contract. Christensen, care a fost lăudat de Antonio Conte, care l-a comparat pe danez cu legendarul Paolo Maldini, s-a lăsat convins de Xavi pentru a merge pe Camp Nou. 
 

2. Antonio Rudiger – Real Madrid

Internaționalul german a fost nevoit să părăsească Stanford Bridge, la vârsta de 29 de ani, din cauza sancțiunilor cu care se confruntă clubul, care nu a mai putut să renegocieze contractele jucătorilor după ce liga a penalizat-o pe Chelsea din cauza lui Roman Abramovici. După 5 sezoane în Anglia, unde a câștigat Liga Campionilor și Europa League, fundașul central a ales să meargă la Madrid, deși a fost curtat de numeroase cluburi de top.
 
 

1. Erling Haaland – Manchester City

Superstarul norvegian și-a luat la revedere de la Borussia Dortmund cu stil: a încheiat sezonul cu 29 de goluri marcate în 30 de meciuri și va rămâne cu un total de 62 de reușite în 69 de partide disputate în primul eșalon al fotbalului German. City a plătit clauza de reziliere de doar 75 milioane de euro pentru a-l aduce pe Etihad Stadium, în condițiile în care cota sa de piață este de 150 milioane de euro.

 

Comentarii