Top cele mai populare produse de patiserie din lume (P)

vineri, 16 septembrie 2022, 05:50
4 MIN
 Top cele mai populare produse de patiserie din lume (P)

Produsele de patiserie sunt unul dintre cele mai apreciate tipuri de mâncare din întreaga lume, toate bucătăriile din lume având pâine și produse de patiserie diferite, dar la fel de delicioase.

Iată câteva dintre cele mai delicioase produse de patiserie din întreaga lume.

Croissant

Aceste produse de patiserie în formă de semilună, de culoare aurie, sunt cel mai bine făcute cu unt pur și un aluat de drojdie ușor dulce. Dacă sunt făcute cum trebuie, interiorul alb-gălbui ar trebui să fie doar puțin elastic atunci când este tras din centru, gata să fie acoperit cu un tampon de unt sau cu niște gem proaspăt.

Experții sunt de acord că croissantul a fost puternic influențat de kipfels austrieci. Acest produs de patiserie a luat naștere în 1683 ca o celebrare a victoriei austriece asupra Imperiului Otoman, forma sa imitând, se presupune, semiluna care se găsește pe steagul turcesc.

Gogoașă

În trecut, gogoșile erau cunoscute sub numele de olykoeks (prăjituri uleioase). Acele gogoși timpurii erau adesea făcute cu prune uscate, stafide sau mere în mijloc. Acum, gogoșile au cucerit lumea și sunt extrem de faimoase în Statele Unite.

Prăjitura lunii

O veche delicatesă chinezească consumată în timpul Festivalului de la jumătatea lunii august sau al Festivalului Lunii, cunoscută sub numele de prăjitura lunii, este o plăcintă făcută cu o bază de aluat scurt numită yueh ping, care este umplută în mod tradițional cu semințe de susan negru sau pastă de semințe de lotus, împreună cu fasole roșie, carne de porc prăjită, fasole mung, curmale și gălbenușuri de ou de rață sărate.

În zilele noastre, prăjiturile lunii sunt disponibile cu o varietate de umpluturi diferite, dulci și sărate, unele dintre ele fiind cu fructe sau cu miere de albine, ciocolată sau amestec de nuci, alge marine, ceai verde și chiar cremă de brânză sau înghețată. Forma lor rotundă nu amintește doar de lună, ci și de un simbol al întoarcerii sau al unui cerc complet, care în filosofia chineză reprezintă împlinirea, unicitatea, perfecțiunea și unitatea.

Churros

Alungite, crocante, crocante și intens parfumate, churros constau din aluat de drojdie prăjit încrustat cu zahăr. Deși unii ar putea argumenta împotriva consumului acestor produse de patiserie dulci, dar si de paine, avertizându-i pe ceilalți cu privire la efectele periculoase ale zahărului și ale grăsimilor asupra organismului uman, popularitatea churros în întreaga lume nu pare să se diminueze.

Inventați inițial de ciobanii spanioli, care îi puteau găti cu ușurință într-o tigaie pe foc deschis, astăzi aceste răsuciri cu forme neobișnuite și presărate cu zahăr cu scorțișoară sunt consumate cel mai des în Spania și America Latină ca aliment cald la micul dejun, însoțit de o cafea tare sau de o ceașcă de ciocolată caldă groasă.

Börek

Börek este un fel de mâncare la cuptor care constă într-o umplutură sărată sau dulce învelită în yufka – foi de aluat subțire întinse, făcute din făină, apă și sare. Mai consistentă decât phyllo, dar mai subțire decât o tortilla, yufka făcută manual este, de obicei, unsă cu unt înainte de a fi coaptă.

Deși multe țări au propriile versiuni ale acestui preparat satisfăcător, acesta a fost probabil inventat în timpul Imperiului Otoman în provinciile anatoliene, o zonă care astăzi aparține Turciei. Unele surse sugerează că börek ar putea fi chiar mai vechi, fiind un descendent al mâncării romane orientale (bizantine) din Anatolia, cunoscută sub numele de en tyritas plakountas, constând în aluat stratificat umplut cu brânză, rețeta sa datând din 160 î.Hr.

Ecler

Aceste produse de patiserie alungite, cu o glazură atrăgătoare, un exterior crocant, un interior moale de aluat și un centru dulce și cremos, au luat naștere în Franța la începutul secolului XX. Majoritatea istoricilor culinari cred că au fost inventate de Marie-Antoine Carême, un celebru bucătar francez. Se crede că Éclairs și-au primit numele datorită modului în care lumina se reflecta pe ele după un strat de glazură de cofetărie.

Cea mai veche rețetă pentru aceste bunătăți gustoase poate fi găsită în cartea de bucate a Boston Cooking School Cook Book, publicată în 1884. Astăzi, éclairs sunt din ce în ce mai populare în Franța și în întreaga lume și au început să aibă noi umpluturi, cum ar fi crema de ceai verde și de lămâie.

Comentarii