Trafic feroviar întrerupt în mai multe judeţe din cauza vremii. Trei trenuri staţionează pe linii

duminică, 16 decembrie 2018, 09:00
2 MIN
 Trafic feroviar întrerupt în mai multe judeţe din cauza vremii. Trei trenuri staţionează pe linii

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică dimineaţă, sunt mai multe probleme în traficul feroviar de pe raza Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara, fiind afectate trei trenuri cu peste 360 de călători.

Astfel, între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, este oprit un tren cu două sute de călători, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt. De asemenea, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad, fiind afectate două trenuri cu peste 160 de călători.

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică dimineaţă, se circulă în condiţii de iarnă pe arterele din judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor cod galben şi cod portocaliu de ninsori, pe anumite tronsoane, în special din afara localităţilor, fără a fi semnalate, însă, drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul întrerupt.

”În ceea ce priveşte traficul feroviar, semnalăm că pe raza Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara se înregistrează mai multe probleme. Circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt. Trenul IR 1696, care se deplasa pe relaţia Timişoara – Bucureşti (aproximativ 200 de călători) staţionează în linie curentă”, anunţă Infotrafic.

Totodată, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad.

”Din acest motiv, două trenuri şi-au întrerupt deplasarea. Trenul IR 473-2, care se deplasează pe relaţia Curtici – Bucureşti (aproximativ 60 de călători) staţionează aproape de staţia CF Vărădia. Trenul IR 472-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti – Budapesta (aproximativ 100 de călători) este oprit în staţia CF Zam”, mai precizează sursa citată.

De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost închisă circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 922 Vasiova – Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin.

Polişiştii precizează că nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Întreaga ţară este, duminică, până la ora 18.00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emisă avertizare cod portocaliu.

În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h.

Comentarii