Tratamente naturiste pentru sistemul sanitar

vineri, 02 februarie 2018, 08:00
2 MIN
 Tratamente naturiste pentru sistemul sanitar

* Situaţia politică din ţară ne face să ne gândim tot mai mult la chestiile rele care vor urma (că bune, în asemenea condiţii, nu se prea anunţă). Vremurile sunt grele, dar vremea s-a încălzit, iar asta înseamnă că viruşii au început din nou să-şi facă de cap – mai ales că găsesc loc curat de trăit şi dezvoltat în trupurile românilor, slăbite de enervare şi de frustrare. Din fericire, deşi sistemul sanitar seamănă leit cu politicienii noştri, există şi cadre medicale care reuşesc să se descurce, improvizând după cum urmează:

* Deoarece lipsesc anestezicele, pacienţii operaţi la Spitalul Universitar din Hămesiţi au primit înainte de intervenţie câte o sută de rachiu sau un sfert de vin, la alegere, "să-i amorţească pe dinăuntru". Vestea despre tratamentul miraculos s-a răspândit, motiv pentru care, în zilele următoare, au venit tot mai mulţi localnici, cerând să fie operaţi "de orice"; unul chiar a rugat să fie operat de zece ori, fiindcă îi este sete.

* Bolnavii de gripă sau viroze au descoperit că acelaşi tratament funcţionează şi în cazul lor, la modul că, după câteva reprize, uitau de febră, de nasul înfundat sau de datele din buletin. Chiar şi doi chirurgi s-au tratat în acelaşi mod, încă de dimineaţă, să nu le mai tremure mâinile înainte de operaţie; ei spun că mâinile le tremură de la frigul din săli şi nu de la tratamentul prelungit din ajun.

* Conducerea respectivului spital se confruntă de multă vreme cu lipsuri, mai ales pe partea dotărilor; iată de ce a fost angajat, pe drepturi de autor, un tocilar care să le ascută bisturiele şi acele de seringă de unică folosinţă. În plus, au mai fost angajate două ghicitoare, meştere la scos argintul viu şi la făcut de spor în afaceri sau politică: ele utilizează doar remedii naturiste, cum ar fi limbile de spânzuraţi, pieile de cloşcă, incisivii de inorog, penele de pasăre Phoenix, pozele cu Olivia Steer şi brânza de viezure dac.

* Fiindcă lipseşte şi aţa, chirurgii au descoperit o soluţie inedită a problemei şi, după operaţii, au cusut pacienţii la maşină ori le-au pus nasturi, fermoare sau copci moş şi babă. Unul dintre pacienţii cu care am stat de vorbă părea chiar bucuros că are operaţie cu fermoar: "Când mă încălzesc cu băieţii desfac gaura şi las să intre aer curat şi răcoros la ficat!".

Comentarii