Trei asistente din județe diferite au murit în 24 de ore din cauza coronavirusului

marți, 27 octombrie 2020, 14:56
1 MIN
 Trei asistente din județe diferite au murit în 24 de ore din cauza coronavirusului

În 24 de ore, trei asistente din județe diferite au murit din cauza infecției cu COVID-19. Până să se infecteze, acestea au tratat pacienții infectați. Federația „Solidaritatea Sanitară” a postat un mesaj în care explică gravitatea situației.

„În doar 24 ore, din nefericire, trei colege au pierdut lupta cu Covid-19 după ce, la rândul lor, au îngrijit și salvat zeci de pacienți de această boală. Odihnească-se în pace și recunoștință veșnică lor!”

Victimele aveau sub 50 de ani

Cecilia DINA, asistentă medicală, Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, 48 de ani, data deces 27.10.2020;
Mihaela IONESCU, asistentă medicală, Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș, 47 de ani, data deces 26.10.2020;
Ana Maria CIURDAR, asistentă medicală, Substația Ineu a Serviciului de Ambulanță Județean Arad, 48 de ani, data deces 26.10.2020.

Cei de la Solidaritatea spun că aceasta este o tragedie care ar trebui să ne evidențieze situația sistemului de sănătate și a crizei medicale cauzate de COVID-19.

„Sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități astfel încât să se asigure o protecție reală a salariaților din sistemul sanitar, o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă și un sprijin corespunzător urmașilor celor care plătesc tributul suprem în lupta cu această epidemie. ”

Comentarii