Trei ateliere pentru copii la Palat

luni, 13 septembrie 2021, 01:50
1 MIN
 Trei ateliere pentru copii la Palat

Complexul Muzeal „Moldova” Iaşi a pregătit trei ateliere pentru copii în perioada 14-16 septembrie, cei mici avâna ocazia să înveţe la Palatul Culturii care sunt tainele ceramicii Cucuteni, dar şi cum să ţese la gherghef. Astfel, mâine, de la ora 10, va avea loc atelierul de pictură „Tainele ceramicii Cucuteni”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. 

Preţul unui bilet este de 15 lei. Acelaşi atelier se va desfăşura şi miercuri, de la ora 14, participanţii având ocazia să viziteze şi expoziţia „Cucuteni” din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică de pictat pe o suprafaţă ceramică în Sala de Educaţie Muzeală. Astfel, cei mici vor avea ocazia să pună în practică ceea ce au învăţat în cadrul vizitei la muzeu. Joi, de la ora 11, copiii cu vârsta de peste 6 ani vor putea participa la atelierul de ţesut la gherghef, preţul unui bilet fiind de 20 de lei. Participanţii vor vizita Expoziţia „Grindare, păretare, scoarţe.

Poveşti ţesute” din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică în sala de Educaţie Muzeală, după modelul celor văzute în expoziţi. Preţul biletelor include toate materialele necesare, iar numărul participanţilor este limitat, evenimentele desfăşurându-se în condiţii de siguranţă sanitară. Atelierele fac parte din programul DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) de educaţie muzeală derulat de Secţia Relaţii Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal „Moldova”, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii. 

 

 

Comentarii