De Sănătate

Punem punctul pe știi

Trei chirurgi renumiţi din SUA vin să opereze la Iaşi, la Institutul Regional de Oncologie

Aceştia fac parte din primul centru craniofacial din Europa de Est

joi, 19 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Trei chirurgi renumiţi din SUA vin să opereze la Iaşi, la Institutul Regional de Oncologie

Chirurgi plasticieni americani vor opera în luna mai la Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO).

În sesiunea de intervenţii din 9-11 mai, la IRO vor sosi trei chirurgi plasticieni, sub coordonarea dr. Peirong Yu, renumit chirurg plastician care lucrează în cadrul spitalului MD Anderson Cancer Center, din Houston, Texas, considerat cel mai important cen­tru medical cu profil oncologic din lume. „Dr.Yu are o activitate impresionantă, atât la nivel de practică chirurgicală în cel mai important spital cu profil oncologic din lume, cât şi academică şi de cercetare, fiind autor a peste 50 de lucrări de specialitate, dar şi în numeroase capitole din tratate de chirurgie reconstructivă. Dr.Yu este membru în peste 20 de societăţi de specialitate, inclusiv în Colegiul American de Chirurgie, Societatea Americană de Chirurgie Plastică, Societatea Americană de Chirurgie Maxilo-Facială şi Societatea Americană de Microchirurgie Reconstructivă“, au specificat reprezentanţii IRO într-un comunicat de presă.

Cel de-al doilea medic străin care se va afla în delegaţia ce va ajunge la IRO este dr. Rene Largo, medic în cadrul spitalului MD Anderson Cancer Center, Houston, Texas, asistent universitar la Universitatea din Texas, SUA. „Dr. Largo, educat medical în Elveţia şi SUA, are o activitate impresionantă atât la nivel de practică chirurgicală în cel mai important spital cu profil oncologic din lume, cât şi academică şi de cercetare, fiind autor a peste 25 de lucrări pe subiecte de profil“, au mai punctat oficialii IRO.

Al treilea specialist care va colabora cu colegii români pentru tratarea pacienţilor este doctorul Daniel Murariu, chirurg plastician în cadrul spitalului Universitar din Pittsburgh, asistent universitar la Universitatea din Pittsburgh, SUA. Dr. Murariu, originar din Iaşi, coordonează partea transatlantică a proiectului Rotacranio din România, alături de profesorul Dragoş Pieptu, şi asigură finanţarea prin Granturile compuse şi câştigate în cadrul cluburilor Rotary International, în colaborare şi cu Rotaplast.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii