Trei clase din Iaşi, închise de numărul mare de elevi răciţi

joi, 31 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Trei clase din Iaşi, închise de numărul mare de elevi răciţi

De la ce şcoli sunt acestea? „Deocamdată, nu avem în vedere închiderea şcolilor, pentru că noi nu avem atât de multe cazuri de gripă, şi încă suntem în regulă“, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi

Trei clase, de la trei şcoli diferite din municipiu, şi-au întrerupt cursurile din cauza numărului mare de viroze respiratorii. Situaţia a fost semnalată la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu“, Şcoala Gimnazială „I.C. Brătianu“ şi Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu“. Se pare că deocamdată nu ar fi fost confirmat niciun caz de gripă în rândul elevilor.

„Măsurile care se iau în această situaţie rămân cele deja stabilite. În cazul în care la nivelul unităţii se înregistrează focare de infecţii respiratorii acute sau gripă cu minimum trei cazuri pe clasă, respectiv o rată de absenteism de 20% din efectivul unităţii de învăţământ din această cauză, timp de trei zile consecutive, se pot lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor şcolare în clasă sau şcoală. Pe fondul virozelor s-au suspendat cursurile pentru joi şi vineri, la trei clase, din trei şcoli diferite. Deocamdată, nu avem în vedere închiderea şcolilor pentru că noi nu avem atât de multe cazuri de gripă, şi încă suntem în regulă“, a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi (DSP).

La începutul săptămânii, DSP anunţa că la începutul primei ore de curs cadrele didactice trebuie să facă triajul elevilor, să îi îndrume la cabinet pe cei cu afecţiuni respiratorii acute, să îi scoată din colectivitate pe cei care prezintă simptome ale gripei şi să se asigure că sunt respectate normele de igienă. Totodată, aceştia au obligaţia de a informa DSP despre focarele de infecţii acute înregistrate, pentru a putea lua împreună cu aceştia o decizie privind măsurile care se impun ulterior. Profesorii trebuie să fie cât mai atenţi la starea de sănătate a celor mici, ieri fiind declarată oficial starea de gripă în toată ţara. 

Comentarii