Turcan, despre parlamentarii care au votat proiectele PSD si care acum candideaza de la PNL: Pana la urma cine este fara de pacat?

marți, 20 octombrie 2020, 09:53
2 MIN
 Turcan, despre parlamentarii care au votat proiectele PSD si care acum candideaza de la PNL: Pana la urma cine este fara de pacat?

Vice-prim-ministrul Raluca Turcan afirma ca parlamentarii care se regasesc acum pe listele de candidati propuse de PNL dupa ce in mandatul care se incheie au sustinut demersurile initiate de PSD pentru modificarea legilor Justitiei sunt aceia care au contribuit la schimbarea Guvernului PSD. Ea sustine ca acesti candidati care au intrat recent in PNL au fost propusi si sunt sustinuti de organizatiile locale ale partidului. "Pana la urma cine este fara de pacat? Cine nu a gresit niciodata, mai ales cand faci politica de mult timp?", spune Turcan despre cei intrati in PNL dupa ce au sustinut Executivul PSD.

Intrebata luni seara, intr-o emisiune la B1 Tv, cum explica prezenta pe listele de candidati ale PNL a unor parlamentari care in mandatul inceput in 2016 au contribuit, cu votul lor, la modificarile legilor Justitiei care au scos oameni in strada, liderul PNL Raluca Turcan a sustinut ca fara aportul acestor oameni Guvernul PSD condus de Viorica Dancila nu ar fi putut fi schimbat.

"Eu aici nu pot sa fiu ipocrita si o sa fac un exercitiu de sinceritate si sper sa nu ma coste. Am fost lider de grup aproximativ trei ani de zile, am luptat in Parlament alaturi de colegii mei sa mai mentinem justitia in viata si sa nu fie cotropite institutiile statului si am avut un moment extrem de important. In care putini au crezut, si anume motiunea de cenzura impotriva doamnei Dancila ca prim ministru. Cati oameni dadeau sansa acelei motiuni? Foarte putini. Cum a reusit sa treaca aceasta motiune in conditiile in care noi aveam 20% reprezentare in Parlament?

Prin voturile unor oameni care nu au plecat intr-un partid la putere, au mers pe mana PNL-ului, in opozitie fiind PNL-ul, intr-un demers in care putina lume credea. Asadar, daca noi am ajuns astazi sa nu avem PSD in Guvern, sa nu avem o gramada de incompetenti in functii de decizie, am reusit si pentru ca unii colegi de-ai mei parlamentari au ales sa se dezica de catre PSD si eu lucrul acesta nu pot sa-l sterg cu buretele si nu pot sa mint pentru ca nu am fi fost aici", a afirmat Raluca Turcan.

Turcan a mai sustinut ca unii parlamentarii care acum si-au gasit loc pe listele PNL dupa ce au sustinut demersurile PSD-ul condus de Liviu Dragnea sunt sustinuti de filialele judetene pe listele carora candideaza.

Continuarea, pe ziare.com

Comentarii