Turn de căţărat în grădina de la Palas, în acest weekend

joi, 20 aprilie 2023, 22:11
2 MIN
 Turn de căţărat în grădina de la Palas, în acest weekend

Un turn de escaladă de la sala de căţărat Climb Again va fi prezent în Grădina Palas, până duminică, 23 aprilie 2023. Instructorii şi voluntarii vor prezenta „Peste Limite”, programul gratuit de terapie şi incluziune prin escaladă pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi. La eveniment vor fi prezenţi şi câţiva copii care vin la terapie la Climb Again Iaşi.

Cei interesaţi să descopere noul sport care dezvoltă atât fizicul, cât şi intelectul, pot încerca escalada la panoul mobil, înalt de 7 metri şi cu 16 metri pătraţi de suprafaţă care poate fi căţărată.

Traseele sunt adaptate pentru începători şi oricine poate încerca, indiferent de vârstă sau de condiţia fizică, în baza unei mici donaţii care va merge către susţinerea programului de terapie prin escaladă pentru copii şi tineri cu dizabilităţi. Cei interesaţi sunt aşteptaţi vineri, 21 aprilie, de la 16:00 la 20:00 sau sâmbătă şi duminică, de la 14:00 la 19:00.

În plus, până pe 30 aprilie, în zona magazinului Cărtureşti din Palas, trecătorii pot viziona expoziţia picturilor murale „Chipuri şi ziduri”, create de artistul urban John Dot S. Picturile simbolizează lupta copiilor şi tinerilor cu dizabilităţile şi prejudecăţile sociale.

Despre Programul „Peste Limite”

Copiii şi tinerii cu dizabilităţi vin săptămânal la Climb Again Iaşi la o şedinţă de o oră de terapie prin escaladă. O şedinţă include încălzire, jocuri interactive şi escaladă. Totul se întâmplă într-un cadru distractiv şi sigur pentru copii, sub supervizarea monitorilor şi voluntarilor.

Programul de terapie contribuie la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă şi la dezvoltarea motricităţii fine şi grosiere. Totodată, evenimentele şi şedinţele de terapie au şi o importantă componentă de incluziune. Astfel, beneficiile terapiei prin escaladă sunt: creşterea încrederii în sine, depăşirea unor limite fizice sau psihice, o mai bună cunoaştere de sine, dezvoltarea motricităţii fine şi grosiere, a psihomotricităţii, a atenţiei şi a puterii de concentrare, a unor noţiuni disciplinare de bază şi a capacităţii de a elabora strategii şi de a găsi soluţii.

Despre Climb Again Iaşi

Climb Again Iaşi este o sală de bouldering şi escaladă potrivită pentru toate vârstele şi nivelurile de experienţă, cu peste 400 de metri pătraţi de panouri şi peste 100 de trasee pentru adulţi şi copii. Traseele au grade de dificultate variabile şi sunt reconfigurate lunar.

Sala oferă pentru închiriere tot echipamentul necesar şi are trei nivele de antrenamente – cu monitor, instructor sau antrenor – gândite astfel încât căţărătorii să poată evolua în orice punct s-ar afla.

 

Comentarii