Ucrainenii iau ajutoare din România cu TIR-uri confiscate de la ruşi

joi, 10 martie 2022, 15:09
1 MIN
 Ucrainenii iau ajutoare din România cu TIR-uri confiscate de la ruşi

Ajutoarele umanitare de la centrul logistic care a fost recent operaţionalizat la Suceava vor fi duse la Cernăuţi cu trei TIR-uri. Ceea ce nu se va putea lua direct cu TIR-urile va fi dus la centrul logistic de lângă aeroport pentru a fi ulterior, pe cât de repede posibil, transportate iar la centrul umanitar de la Cernăuţi. 

Despre acest lucru s-a făcut vorbire la conferinţa de presă care a avut loc miercuri seară la hub-ul de lângă Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Ceea ce însă nu s-a spus este faptul că ucrainenii, pentru a putea aduce cât mai repede de la Suceava la Cernăuţi ajutoarele umanitare folosesc TIR-uri care au fost confiscate, recent, de la ruşi.

Acest aspect a fost făcut public de Administraţia regională de stat Cernăuţi, pe contul de Facebook şi preluată ulterior de media cernăuţeană. „Anterior, aceste camioane reumpleau depozitele ocupanţilor (aşa îi numesc acum, după invazia armată, ucrainenii pe ruşi – n.r.). (De) acum vor ajuta armata şi populaţia ucraineană. Astăzi, serviciul vamal a confiscat camioane cu numere de înmatriculare ruseşti. Şi în curând vor fi umplute cu ajutor umanitar, care este atât de necesar acum în oraşele şi satele din prima linie. Facem totul pentru a câştiga!”, se arată în postarea de pe contul Administraţiei regionale de stat Cernăuţi, alături de câteva imagini unde se arată destul de clar că unul din cele trei camioane era deja folosit pentru servicii logistice transeuropene.

Citiţi materialul integral pe obiectivdesuceava.ro

Comentarii