UE a pus gând rău aragazelor românilor. Susține că poluează și fac rău copiilor

miercuri, 11 ianuarie 2023, 21:10
2 MIN
 UE a pus gând rău aragazelor românilor. Susține că poluează și fac rău copiilor

Uniunea Europeană ar putea interzice aragazul clasic din bucătării în perioada următoare. Motivul care ar putea sta la baza acestei decizii este faptul că electrocasnicul este extrem de periculos, dar puțini cunosc acest aspect. Ca urmare, românii vor fi nevoiți să cumpere alternative poate chiar mai scumpe, astfel încât să poată găti. 

Aragazul clasic reprezintă principalul aparat pe care majoritatea românilor îl folosesc pentru a-i prepara sau încălzi mâncarea. După ani buni în care acest electrocasnic a fost utilizat, specialiștii au venit cu un studiu care ar putea duce la interzicerea sa. Se pare că aragazul pe gaz emană dioxid de azot peste limitele admise de Uniunea Europeană, ca urmare, ar putea fi interzis peste câțiva ani, potrivit cancan.

Mai mult decât atât, aragazul clasic nu doar ar polua locuința, ci ar fi afecta sănătatea copiilor din gospodărie care inhalează, fără voia lor, dioxid de azot. Substanța chimică a ucis peste 700.000 de pacienți în anul 2022. Din păcate, dioxidul de azot emanat provoacă și 12% din cazurile de astm la copii.

Alternative pentru aragazul clasic. Cu ce îl pot înlocui românii și cât costă

O alternativă la aragazul clasic este plita electrică. Acest electrocasnic se bazează pe încălzirea elementelor și este mai ușor de întreținut decât un aragaz. Chiar dacă produsul are multe beneficii, prezintă și un mare dezavantaj: consumul de curent electric. Astfel, se va simți o diferență pentru cei care achiziționează electrocasnicul, comparativ cu vechiul aragaz.

Prețul unei plite electrice diferă extrem de mult, în funcție de dimensiunile, specificațiile, anul de fabricație și multe altele. Electrocasnicul poate fi achiziționat la 300 de lei, dar și la 2.000 de lei sau chiar mai mult.

Comentarii