De la FRF adunate

UEFA se implică pentru desfăşurarea în bune condiţii a barajului cu Islanda, de la Reykjavik

joi, 06 februarie 2020, 02:43
3 MIN
 UEFA se implică pentru desfăşurarea în bune condiţii a barajului cu Islanda, de la Reykjavik

 

Adrian Mutu poate însoţi naţionala U23 la Tokyo. Nou director la Şcoala Federală de Antrenori provenit de la academia lui Hagi

*Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat, ieri, că selecţionerul naţionalei de tineret Adrian Mutu va face parte din delegaţia care va însoţi echipa „under 23” la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „A existat deja o discuţie telefonică între colegii mei şi reprezentanţii ambasadei Japoniei, în care s-a infirmat această ştire. Probabil azi, mâine o să primim şi o confirmare scrisă. Adrian Mutu face parte din delegaţia care va însoţi echipa naţională la Jocurile Olimpice”, a declarat Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Marţi, Adrian Mutu a negat faptul că ar avea interdicţie de a intra în Japonia, în urma scandalului de consum de droguri în care a fost implicat când juca la Chelsea, în 2004, însă a precizat că nu ştie dacă va face parte din delegaţia tricolorilor pentru JO. „Nu vreau să insistăm prea mult pe asta. Nu este aşa. S-a spus că din cauza scandalului pe care l-am avut acum 16 ani s-ar putea să nu fiu primit în Japonia. Adevărul nu este aşa. În caz că ai un cazier, în care ai făcut lucruri majore, foarte grave, atunci rămâne la latitudinea japonezilor, a guvernului, a cui dă viza acolo să decidă dacă te lasă să intri sau nu”, a declarat Mutu, la Digi Sport.

*În aceeaşi conferinţă de presă, Răzvan Burleanu a anunţat că UEFA se va implica pentru ca barajul Ligii Naţiunilor pe care echipa naţională a României îl va disputa la 26 martie, în deplasare, cu Islanda să nu se dispute pe un gazon îngheţat, ci pe unul optim pentru fotbal. „Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti, în care l-am informat despre această temere a noastră, că gazonul din Islanda nu va corespunde la ora jocului. Mi-a transmis însă că UEFA va trimite o echipă care să-i sprijine pe islandezi astfel încât să ne asigurăm că gazonul se va prezenta în condiţii optime”, a spus Burleanu. „O altă informaţie pe care o avem este faptul că în momentul de faţă gazonul este acoperit cu o prelată. Pentru ca apoi să se treacă la o procedură de încălzire a suprafeţei de joc. Înţeleg că se va proceda cu nişte tuburi cu apă caldă”, a adăugat preşedintele FRF. Oficialii federali s-au declarat nemulţumiţi de planul de pregătire al Federaţiei Islandeze de Fotbal pentru barajul Ligii Naţiunilor în ceea ce priveşte terenul încă din luna decembrie a anului trecut. Aceştia au precizat că este nevoie de garanţii din partea gazdelor că suprafaţa de joc nu va fi îngheţată la ora partidei.

*Fostul fotbalist şi fostul director tehnic al Academiei Gheorghe Hagi, Lucian Burchel, a fost numit în funcţia de director al Şcolii Federale de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Preşedinteel FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că în cadrul FRF va fi înfiinţată Academia Naţională de Fotbal, din conducerea căreia va face parte Lucian Burchel. În vârstă de 55 de ani, Lucian Burchel, fost jucător la echipe ca Sportul Studenţesc şi Inter Sibiu, îl înlocuieşte în această funcţie pe Dan Apolzan, care s-a pensionat. Fost internaţional român cu două selecţii la prima reprezentativă şi 160 de meciuri în primul eşalon fotbalistic al României, Lucian Burchel îşi începe activitatea la conducerea Şcolii Federale de Antrenori după zece ani petrecuţi la Academia Gheorghe Hagi.

 

 

Comentarii