Un copil de 11 ani, din Ucraina, a ajuns singur într-o unitate militară ca să lupte cu rușii

joi, 17 martie 2022, 23:26
1 MIN
 Un copil de 11 ani, din Ucraina, a ajuns singur într-o unitate militară ca să lupte cu rușii

Un băiat de numai 11 ani a ajuns noaptea, singur, la Borîspil, o localitate de la periferia sudică a Kievului, lângă aeroportul internațional, pentru a se înscrie în detașamentul local de apărare teritorială. Băiatul s-a îndreptat către baza TPO și a cerut să li se alăture militarilor, a povestit unul dintre voluntari, Alexei Kovtun, într-o postare pe Facebook preluată de mai multe instituții oficiale și de mass-media.

„Un băiețel de 11 ani a venit la noi noaptea. E elev de clasa a 5-a, la Școala 7… A venit la miezul nopții, singur, pe jos. Ca să fie soldat. A venit să lupte! Mai târziu, l-am predat unei mame emoționate, care a fost găsită rapid. Mamă, te rugăm, nu-l certa pe Erou!”, a scris Alexei.

Băiatul a fost hrănit și a primit cadouri de la soldați.

„I-am arătat cum trăim noi, l-am lăsat să atingă arma. Am făcut poze împreună cu el și luptătorii. Ca să-l liniștim, l-am înscris ca voluntar onorific! Am făcut schimb de numere de telefon. L-am rugat să ne deseneze ceva și să ne lase amintire. S-a supărat puțin la început pentru că nu l-am înrolat imediat, dar apoi a plecat acasă liniștit.”, a mai spus Kovtun.

Sursa: ct100

Comentarii