Un copil de 7 ani din Botoșani a murit fără se știe de ce. I-a fost rău zilele acestea

vineri, 17 septembrie 2021, 19:14
2 MIN
 Un copil de 7 ani din Botoșani a murit fără se știe de ce. I-a fost rău zilele acestea

Dramă de nedescris într-o familie din judeţul Botoşani. Un băiat în vârstă de şapte ani a murit joi dimineaţă, sufocat, după ce i s-a făcut rău.

Copilul a dezvoltat o insuficienţă respiratorie acută, medicii spunând că a ajuns la spital cu saturaţia de oxigen la 30%, iar plămânii nu au mai putut să îi oxigeneze creierul şi să ajute inima să bată.

Copilul, din localitatea Ibăneşti, a mers la şcoală doar în prima zi, după care a stat acasă, pentru că se simţea rău. Joi dimineaţă, micuţului i s-a făcut rău de la primele ore. Starea de rău s-a accentuat, iar micuţul a fost luat de părinţi şi dus cu maşina la camera de gardă pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi.

Din cele spuse de părinţi cadrelor medicale, copilul era răcit de câteva zile şi lua un tratament acasă. Analizele arătau o stare septică, adică o infecţie puternică în organism, iar cadrele medicale au realizat că plămânii micuţului nu mai aduceau suficient oxigen în organism, practic acesta sufocându-se din această cauză.

„Copilul a ajuns la Urgenţe cu o saturaţie a oxigenului în sânge de 30%. Starea lui s-a deteriorat foarte repede, fiind intubat de către medicul anestezist. A făcut şi o tulburare de ritm cardiac. A fost chemat echipajul de terapie intensivă al SMURD de la Botoşani şi s-au început manevrele de resuscitare imediat, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul la spital, la aproape două ore de la prezentare”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Aflați amănunte de pe monitorulbt.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii