Un gheneral cu pensioi balşoi dă târcoale pe la Casa cu Pătrate

miercuri, 28 februarie 2018, 02:50
3 MIN
 Un gheneral cu pensioi balşoi dă târcoale pe la Casa cu Pătrate

Iaca ce mai dezbate, la cafeluţa de dimineaţă, coconetul de la Casa cu Pătrate, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: dacă va ateriza au ba printre domniile lor, în perioada următoare, un gheneral venind călare pe un cal alb şi-nspumat, gheneral care să acopere astfel deficitul de grade rămas în instituţiune după plecarea gheneralilor şi coloneilor ce erau aduşi acolo încă din vremea lui conu Costică? Răspunsul, prieteni, este vânare de vânt, vorba cântecului. 

Dar, să revenim: de la ce a plecat totul? Spun surse din rândul acestui coconet, foarte bine informat ca de obicei, că acuma ceva vreme ar fi trecut pe acolo, prin beroul şefului cel Măricel, domn gheneral în rezervă Scripcă Ciuc, proaspăt pensionat de la Ţaigheria din Copou. Mai spun scumpele noastre doamne şi duduci căci domn gheneral şi-ar fi oferit serviciile şefului de giudeţ şi de partidoi ieşean, nenea Măricel. Iar Măricel zice-se că nu i-a dat încă un răspuns, dar coconetul cică are motive să creadă că nici nu îi va da unul, căci acesta nu s-ar fi prins cum l-ar putea folosi pe domn gheneral sau vastele lui cunoştinţe, din cap sau din Inşpektorat, la vremuri nasoale de campanie, de-un par egzamplu. Boon, trecem peste studiul de legalitate şi de oportunitate, vorba menistrului Dodorel, şi revenim la coconet. Cică scumpele noastre doamne şi domnişoare nu ar fi spus totuşi NU eventualităţii de a avea un militar printre colegi, ştiţi voi de ce. Numai că erau revoltate de altceva, după cum ziceau: apăi ce-i mai trebuie unui pensionar cu 140 de milioane pe lună încă un salariu de la buget, bani cu care ar putea fi angajat în loc un tinerel dornic de muncă şi de afirmare? Aşa că, domn gheneral, aşteptăm ordinul: „Stânga-mprejur şi înainteeee marş!“, sau „Salt înainteeee, culcat!“?

Socoteala lui Drac Nea cu Dodorel: a picat de popa prostu’!

O remarcă punctuală, la final, şi despre ce se întâmplă în aceste zile în politichia de la Bucureşti, evenimente care îl au în centru pe cel mai hulit ieşean al ultimilor ani, de la încarcerarea lui Felu încoace: menistrul Dodorel. Ne-am consultat cu amicul nostru Archibald Tănase, analistul politic&monden al rubricii, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică, iar părerea acestuia, trebuie să recunoaştem, ne-a cam lăsat mască. Ipoteza pe care merge amicul Archie este cam următoarea: Dodorel va rămâne ca prostu-n drum în acest scandal cu cererea de demitere a lui Kovesi, pentru că, în spatele lui, Drac Nea şi prezidentul Jo Hannis au bătut deja palma peste blat. Mai pe scurt: Kovesi va rămâne în funcţie, că aşa vrea prezidentul, iar Drac Nea şi-a văzut cumva sacii în căruţă: ştia că nu o poate da jos pe Kovesi, dar acum măcar le poate spune baronilor din partid cu frică de bulău că el a făcut tot ce este posibil, şi că, dacă vor să facă mai mult, atunci să tragă tare la alegerile prezidenţiale de anul viitor, ca să-l schimbe pe neamţ, şi aşa va pune partidoiul mâna pe justiţie şi o vor schimba pe alde Kovesi în secunda doi. Na, vreţi o socoteală mai bună? Pentru Drac Nea, evident! Că doar nu voiaţi pentru noi…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

Comentarii