Un important editor de jurnale academice din UK îşi deschide birou la Iaşi. Face angajari!

sâmbătă, 29 iunie 2019, 01:56
3 MIN

Partener este o firmă ieşeană. Reprezentantul Hindawi a declarat că biroul de la Iaşi va deveni al doilea centru al companiei engleze. Echipa ieşeană care va avea 30-40 de oameni va face software pentru platforma on-line.

Compania Hindawi din Marea Britanie, una dintre cele mai importante companii de editare de jurnale academice, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va deschide un birou la Iaşi. Reprezentantul companiei britanice, Paul Peters, CEO Hindawi, a afirmat în cursul zilei de ieri că se doreşte ca biroul de la Iaşi să devină un al doilea centru al companiei, după cel din Londra.

Hindawi a anunţat în cursul zilei de ieri că va deschide un birou la Iaşi în parteneriat cu compania ieşeană Thinslices. Parteneriatul s-a concretizat prin înfiinţarea unei noi firme, Hindawi SRL. Compania britanică a afirmat că primii şase angajaţi din România au încheiat deja contracte, urmând să mai facă angajări în perioada următoare. Având în vedere însă natura activităţii acestei companii, biroul de la Iaşi nu va număra însă mai mult de 30 sau 40 de angajaţi, după cum subliniază CEO-ul britanic.

La conferinţa de presă de ieri, care s-a desfăşurat la Muzeul Unirii din Iaşi, au participat, alături de Paul Peters, CEO-ul Hindawi, şi reprezentantul Thinslices, Ilie Ghiciuc, avându-i invitaţi pe Victor Chirilă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, şi prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.

CEO-ul Thinslices a vorbit în cadrul conferinţei de ieri despre cât de important este parteneriatul cu Hindawi pentru Iaşi, o companie care produce, nu oferă doar servicii. Acesta a mai subliniat şi faptul că Iaşul a fost depăşit de către Cluj şi Bucureşti în acest domeniu, iar numărul companiilor din Iaşi care realizează produse este relativ mic.

„Cred că industria locală IT a ajuns astăzi la gradul de maturitate necesar pentru a face pasul de la a fi predominant orientată către outsourcing înspre crearea de proprietate intelectuală. Un mic număr de companii locale au deja succes dezvoltând produse care au de­venit lideri mondiali de piaţă în industria lor. Considerăm că avem astăzi la Iaşi toată expertiza pentru a începe să dezvoltăm tehnologie şi proprietate intelectuală românească, şi trebuie să facem asta“, a menţionat Ilie Ghiciuc.

Paul Peters a povestit că a ales Iaşul pentru a deschide un birou după ce a vizitat mai multe oraşe din Europa, iar unul dintre motivele principale pentru care au rămas la Iaşi a fost acela că este un oraş universitar. De asemenea, CEO-ul a menţionat că nu doreşte ca biroul de la Iaşi să fie o simplă divizie a Hindawi, ci un al doilea centru al companiei, cu angajaţi care să călătorească la Londra şi viceversa.

Prorectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ a vorbit despre importanţa industriei IT pentru dezvoltarea oraşului, menţionând că această industrie, prin dezvoltarea din ultimii ani, „a dat culoa­re în obraji Iaşului“. De asemenea, dezvoltarea acestei industrii va oferi posibilitatea tinerilor care termină studiile universităţilor să rămână în ţară, fără a mai fi nevoiţi să plece peste hotare.

Echipa din România a companiei Hindawi va dezvolta soluţii software care să susţină procesul editorial al platformei online, care oferă gratuit acces la publicaţii şi articole ştiinţifice.

Comentarii