Un matelot de Bahlui a eşuat în mâlul de pe Cacaina. Aruncaţi-i colacul!

joi, 20 ianuarie 2022, 02:50
3 MIN
 Un matelot de Bahlui a eşuat în mâlul de pe Cacaina. Aruncaţi-i colacul!

Ne-au întrebat unii cetitori dacă avem ceva informaţii despre orizonturile spre care se va îndrepta în partid fostul dipotat PMP Petrică Movilă, city managerul invizibil al oraşului, dar şi şef de filială judeţeană importantă, în contextul conflictului intern din PMP între actualul şi fostul lider naţional, Cristian Diaconescu şi Eugen Tomac. 

Lucrurile ar fi simple, dacă nu ar fi complicate. Mai întâi, din ce se aude pe piaţă, Diaconescu s-ar fi înţeles cu Cîţu să aducă partidul în PNL, iar la schimb el să primească funcţia de menistru al Justiţiei, la prima reaşezare de portofolii. Un târg cinstit, am spune, dar se vede de la o poştă că aicea oamenii din partid n-au mai contat.

Tomac, om de-al lui Băsescu, are însă, zice-se, înţelegere mai bună pentru PMP cu Orban, ca să ocupe împreună partea dreaptă a eşichierului politic în 2024, unde cam bate vântul, şi de unde ar putea veni un hartan mai mare pentru PMP în cadrul unei formaţiuni de dreapta. Dacă va veni, evident.

Unde se va duce Petrică şi şleahta lui de la Iaşi? Păi, el e prieten bun cu Tomac, dar şleahta vrea ciolan acuma, cât mai repede, iar Chirica, cel ce îi e noul şef, tot asta îi cere: alături de el. Vedeţi ce simple sunt uneori opţiunile chiar şi în politichie? Şi chiar dacă nu te ajută prea mult cadrul natural sau cerebral, precum pe personagiul în cauză?

Salt calitativ al lui Peni Hill, de la ridicol la găgăuţă

Şi dacă tot veni vorba despre om, haideţi să mai stricăm două-trei vorbe despre el. Sinceri să fim acuma, parcă ieri ne-a fost olecuţă milă, dintr-o compasiune oarecum neînţeleasă, probabil doar ca şi concitadini cu el, nu de alta, pentru edilul Peni Hill, după ce am văzut că oameni de bine din toată ţara l-au luat în tărbacă după ce a propus la nivel naţional chestiunea aia cu punerea sub papuc a secretarilor de comune, oraşe sau judeţe.

Fireşte, cine e penalul Peni Hill ca să-i fie luate în serios propunerile, el a cărui influenţă nu bate nici până la Podu Iloaiei, darămite la Guvern? Dar nu era numai asta, ci faptul că unul din personajele cheie din dosarele lui este taman secretarul pe care-l vrea sub papuc. În fine, toţi s-au prins de ridicolul situaţiunii, de aia l-au şi luat în balon ca pe ultimul găgăuţă şi au făcut mişto de el că ţi-era mai mare mila. De aia ne şi gândeam că omul va retrage propunerea azi, cu scuze, şi va merge mai departe pe burtă, că-i mică apa.

Dar, din ce auzim, omul s-a acoperit ieri şi mai mult de ridicol, ca un verital găgăuţă şef, demonstrând că are vocaţia asta în sânge: a ieşit la un atac absolut penibil şi inacceptabil ca şef de instituţie tocmai la secretara în cauză, făcându-ne iar să ne simţim ruşinaţi ca ieşeni.

Băbăete: dă-ţi demisia de acolo, ia-ţi advocat bun, că ai de unde plăti, şi mergi de-ţi rezolvă problemele personale în altă parte! Iar dacă nici aşa nu se poate, apăi mai e şi spitalul ala cum mergi spre Vaslui pe mâna dreaptă, zău aşa…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii