„Salvaţi pietonii! Vrem soluţii ACUM!“

Un nou protest ieri pe trecerea de pietoni, la Valea Lupului. Au adus şi un sicriu

luni, 17 decembrie 2018, 02:50
1 MIN

Zeci de localnici din Valea Lupului au ieşit din nou în stradă, aseară, protestând împotriva indiferenţei autorităţilor în privinţa numeroaselor accidente care au loc pe Drumul European 587, în zona localităţii lor.

Aproximativ 50 de protestatari au ieşit în stradă, în jurul orei 16, şi au adus cu ei pancarte, dar şi un sicriu. Aceştia au mărşăluit apoi pe trecerea de pietoni, traversând continuu, iar în curând pe ambele sensuri s-a făcut coadă de maşini: pe un sens, până la Antibiotice, iar pe celălalt, până la Popas Păcurari.

Localnicii au spus că vor să le fie construite pasarele, deoarece zilnic le e frică pentru viaţa lor, dar şi a copiilor lor care traversează spre staţie, când merg la şcoală. Însă, se plâng ei, de la ultima întrevedere cu autorităţile, nu s-a mai purtat niciun fel de discuţii.

„Primarul Dumitru Mihăiliuc nici nu vorbeşte cu noi. Noi continuăm protestele, chiar dacă plouă“, ne-a spus unul dintre protestatari.

Aseară, protestul a fost supravegheat de către două echipaje de poliţie de la Biroul Rutier Iaşi. Zilele trecute, reprezentanţii Primăriei Iaşi au lansat în spaţiul public o nouă idee pentru reducerea accidentelor din zona Valea Lupului: desfiinţarea parapetului care desparte sensurile de circulaţie şi montarea de semafoare la trecerile de pietoni.

Ideea este agreată şi de către conducerea Serviciului Rutier Iaşi, care consideră că montarea semafoarelor nu va îngreuna intrarea şi ieşirea din municipiul Iaşi spre vest.

Comentarii