Un post călduţ servit peste fileu de la liberali la pesedişti. La primire, o madamă de bine

joi, 17 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Un post călduţ servit peste fileu de la liberali la pesedişti. La primire, o madamă de bine

Ehehee, apăi dacă ar fi să te iei după declaraţiile politice pe care le fac, ai zice că la Iaşi liberalii şi pesediştii ieşeni sunt la cuţite, nu alta, chit că împart pe din două, bara-bara, ciolănelul puterii de la Bucale. 

Dacă însă treci peste această primă senzaţie şi priveşti mai atent, başca mai tragi puţin şi cu urechiuşele înspre ce se mai bârfeşte prin eşaloanele secunde ale politichiei de Bahlui, atunci o să vezi că lucrurile stau şi altfel. Adicătelea, şi mai pe cant.

Cum altfel am putea noi judeca împăcăciunea asta între pesedişti şi liberali când, după cum se bârfeşte pe la partid, soţioara unui dipotat ieşean de partidoi ar fi în cărţi pentru ungerea  la o derecţiune de proteguire a celor mici şi necăjiţi, derecţiune cu sediul undeva prin Tătăraşi.

Ai zice că, deh, aşa merg treburile, că protecţiunea asta la nivel naţional oricum e în mâinile meniştrilor Firea şi Budăi, ambii de la partidoi aşadar. Numai că, staţi puţin şi nu mânaţi, la nivel judeţean derecţiunea de care vorbim este în totalitate în subordinea Cejăului. Aşadar, totalmente în subordinea lui mister Alexe liberalul. Cum se poate, iată, una ca asta? Hm, sigur s-a dat la pace altundeva… Haidaţi aşadar că mai scotocim şi mai gavarim!

Un dosar greu cică stă să bubuie prin parchete: nume grele au emoţii

Şi dacă tot a scos ieri capul afară din celulă geambajul de modele pentru parade politice Borel Molea, cum i se mai zice, despre care se spune că i-ar fi servit în ultimii ani pe mulţi dintre cei acum pe funcţii importante, dar şi foşti, haideţi să vă mai spunem una faină, de profil, care circulă în şoaptă printre politicienii de Bahlui de ceva vreme încoace!

Ar fi vorba, zice-se, despre faptul că în curând ar urma să bubuie cu mulţi stropi un mare dosar de trafic de substanţe interzise, şi că acesta va afecta niscai persoane publice notorii din târg.

Nu dăm deocamdată nume, sume, locuri, cenepeuri ori numere de la pantofi sau cămaşă, dar staţi pe fază că, zice-se, se va lăsa cu jălanii multe. Să fie oare ultimele lovituri ale unui cunoscut procuror care va pleca cât de curând la Bucureşti? Ei, dragilor: asta rămâne de ghicit…

Un scenariu ce dă fiori

Apropo de relaţiile dintre liberali şi pesedişti, cică prin preajma cotroceanului s-ar ţese ceva scenarii ca, la momentul punerii în funcţiune a rotativei de premieri, liberalii să o dea cotită şi să refuze. Ciolacu zice-se că ar fi deja negru de furie numai la gândul ăsta, şi ameninţă cu anticipatele. Aşteptăm, aşadar, primăvara.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii