De Sănătate

Punem punctul pe știi

Un reputat oncolog turc vine să dea consultaţii gratuite copiilor ieşeni suspectaţi de cancer. Cum vă puteţi programa?

dr. Ceyhun Bozkurt va veni la Iaşi sâmbăta viitoare. Va oferi o a doua opinie medicală copiilor suspectaţi de cumplita maladie.

vineri, 11 ianuarie 2019, 02:50
1 MIN
 Un reputat oncolog turc vine să dea consultaţii gratuite copiilor ieşeni suspectaţi de cancer. Cum vă puteţi programa?

În perioada următoare, unul dintre cei mai cunoscuţi doctori specializaţi în oncologie pediatrică din Turcia va veni la Iaşi pentru a oferi în mod gratuit a doua opinie medicală pentru copiii suspectaţi sau diagnosticaţi cu cancer. 

Ceyhun Bozkurt va veni la Iaşi sâmbătă, 19 ianuarie 2019, la Hotel Ramada, acesta fiind cunoscut ca un specialist în transplantul măduvei osoase, leucemie, anomalii vasculare. Acesta susţine că cea mai frecventă boală întâlnită în copilărie este anemia produsă de deficitul de fier sau leucemia limfoblastică acută. În Secţia de Hematologie şi Oncologie de la Spitalul Medikal Park Bahçelievler din Istanbul, unde lucrează medicul, sunt depistate şi tratate boli ca anemia nutriţională (anemia deficitului de fier, penuria anemiei de vitamina B12), leucemia limfoblastică acută, leucemia mieloidă acută, anemia aplastică, talasemia, hemofilia sau alte boli de sânge.

Statisticile referitoare la copiii diagnosticaţi anual cu cancer sunt îngrijorătoare, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în fiecare an la nivel global peste 200.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer. Tot îngrijorător este şi faptul că mulţi copii din ţările sărace nu beneficiază de îngrijirile medicale necesare, peste 90% din decesele cauzate de cancer fiind în astfel de situaţii, cu resurse limitate, asta deşi accesul la îngrijirile de calitate le-ar putea asigura o viaţă aproape normală. Pentru programări sau alte informaţii, persoanele interesate pot suna la reprezentantul Grupului Internaţional de Spitale Medical Park, la numărul de telefon 0755.145.221. 

Comentarii