Un spectacol jucat pe Broadway poate fi văzut mâine şi la Iaşi

Preţul unui bilet este de 20 de lei. De unde puteţi cumpăra?

marți, 15 mai 2018, 01:50
1 MIN
 Un spectacol jucat pe Broadway poate fi văzut mâine şi la Iaşi

Ieşenii au ocazia să vadă mâine un musical premiat cu patru premii Tony, spectacol jucat şi pe Broadway. „Un american în Paris“ va putea fi urmărit în premieră pentru publicul român la Cinema Ateneu, spectacolul urmând să fie subtitrat în limba română. Artiştii care vor evolua la Iaşi sunt coordonaţi de coregraful Christopher Wheeldon, venind de la West End din Londra. 

Spectacolul este programat pentru ora 20, reprezentaţia spunând povestea a doi tineri îndrăgostiţi, un soldat american şi o frumoasă pariziancă, aflaţi în „Oraşul luminilor“ în anul 1945. Spectacolul promite să transmită, prin intermediul jocului actoricesc, al dansului şi al muzicii, magia şi romantismul Parisului, alături de cântecele lui George şi Ira Gershwin. Acest spectacol a apărut iniţial odată cu compoziţia lui George Gershwin în 1928, şi a continuat cu filmul cinematografic din anii 1950.

„Un american în Paris“ este considerat unul dintre cele mai bune 100 de filme din topul Institutului American de Film. Este un musical, o comedie şi o poveste de dragoste care se întâmplă pe străzile Parisului, după cel de-al Doilea Război Mondial. Jerry Mulligan este un soldat american care se străduieşte să aibă succes ca pictor. După o întâlnire neaşteptată cu o tânără dansatoare pe nume Lise, rănile lăsate de război în sufletul soladatului încep să se vindece.Preţul unui bilet la spectacol este de 20 de lei, acestea putând fi achiziţionate on-line, de pe site-ul www.ateneuiasi.ro, sau direct de la casieria Ateneului din Iaşi, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. 

Comentarii