USAMV oferă studenţilor din fonduri proprii aproape 100 de burse

joi, 29 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 USAMV oferă studenţilor din fonduri proprii aproape 100 de burse

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi oferă aproape 100 de burse din fonduri proprii pentru studenţi, atât pentru cei intraţi pe locurile pentru cetăţenii români, cât şi cele pentru românii de pretutindeni.

Astfel, în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie a USAMV s-a luat decizia ca, pe lângă bursele alocate din resursele bugetare, să mai fie oferite în 70 din venituri proprii. Suplimentar, 21 de bursieri ai statului români vor primi burse pentru performanţe academice, în cuantum de 500 de lei fiecare, fiind vorba de tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan şi Grecia.

“Bursele de performanţă academică, ştiinţifică, de merit, sociale şi de campus pe care le acordăm studenţilor noştri sunt asigurate din venituri de la buget şi venituri proprii. Alocaţia bugetară este suficientă pentru a acoperi un număr de 1.180 de burse, iar pentru 70 de studenţi s-a decis alocarea de fonduri din veniturile proprii ale Universităţii”, a transmis prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale.

În total, circa 40% dintre studenţii USAMV vor primi burse, iar la începutul săptămânii viitoare vor fi şi livrate cele pentru septembrie şi octombrie. Valoarea bursei de performanţă academică este de 1.200 lei, bursa de merit I ajunge la 725 lei, cea de merit II are o valoare de 625 lei, cea de merit III este de 550 lei, în timp ce bursa socială şi cea de campus au o valoare de 500 lei. 

Comentarii