USR îi cere lui Iohannis să trimită la reexaminare modificarea legii referitoare la educaţia sexuală

vineri, 05 iunie 2020, 14:21
1 MIN
 USR îi cere lui Iohannis să trimită la reexaminare modificarea legii referitoare la educaţia sexuală

Parlamentarii Uniunea Salvaţi România îi cer preşedintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare, să nu promulge modificarea legii Educaţiei referitoare la educaţia sexuală, votată de Parlament pe 3 iunie, şi îi solicită să o trimită spre reexaminare Legislativului, pentru că "prin modificarea votată se aduce atingere dreptului elevilor la educaţie".

USR aminteşte că în data de 3 iunie Parlamentul a votat o modificare la Legea 45/2020 privind educaţia sexuală, adaptată vârstelor conform programei aprobată de Ministerul Educaţiei încă din 2004, iniţiată de deputatul USR Cristina Iurişniţi, în urma căreia orele de educaţie vor avea loc doar la cererea părinţilor.

USR afirmă că "a fost limitat accesul elevilor la programele şi activităţile de Educaţie pentru sănătate şi educaţie sexuală".

"Considerăm că s-a adus atingere dreptului constituţional la învăţătură al elevilor prin faptul că o mare parte dintre aceştia nu vor mai putea beneficia de informări corecte şi avizate din partea autorităţilor şi instituţiilor publice cu privire la Educaţia pentru sănătate. Este esenţială informarea corectă şi completă a părinţilor, însă ar fi excesiv ca de acordul părintelui să depindă accesul la educaţie al copilului", se arată în textul scrisorii semnată de grupul parlamentar USR, transmisă vineri AGERPRES.

Comentarii