Vă enervează Putin, Lavrov şi Shoygu? Iaca un enervant cu caschetă şi de la Iaşi!

miercuri, 09 martie 2022, 02:50
3 MIN
 Vă enervează Putin, Lavrov şi Shoygu? Iaca un enervant cu caschetă şi de la Iaşi!

Vă enervează prea mult zilele astea Putin, Lavrov sau siberianul ăla cu caschetă, Shoygu? Ei bine, haidaţi atuncea să vă spunem una ca să vă enerveze şi unul de-al nostru cu caschetă, de aici de la Iaşi, başca unul pe care-l plătim binişor din impozitele noastre ca să poarte cascheta şmechereşte pe-o parte, stimaţi participanţi la trafic! 

Mai concret, să vă povestim o povestioară petrecută anul trecut, şi despre care se bârfeşte abia acuma printre ţaigherii roterişti ieşeni, că abia acuma s-au aflat detaliile cele mai picante. Asta, aşa, ca să vă faceţi o idee vagă despre cine ne mai conduce în materie de circulaţie şi cu ce îşi mai omoară respectivii timpul la slujbă.

Cică într-una din zile un anumit domn ţaigher roterist, dom’ Mitică să-i spunem aşa generic, a oprit în trafic un şofer pe motiv că acesta avea folie pe parbriz care nu era omologată. Şi, în timp ce dom’ Mitică se pregătea să aplice legea, zice-se că respectivul şofer, unul mai ungurean după culoarea pielii, un interlop cu biznisuri în chestiuni înflorate şi care face preţurile în târg, după alţii, a început să vorbească urât şi să înjure, pe motiv că musai să fie lăsat în pace, că el e cumătru cu şeful Piele de pork de la roterie şi că le arată el ălora care nu îi acordă respectul cuvenit în trafic.

Cu toate jignirile, însă, cică dom’ Mitică şi-a văzut de treabă şi a aplicat legea ca la carte. Faină faza, aţi spune, nu-i aşa? Ei bine, staţi puţin şi nu mânaţi, ci lângă boi v-alăturaţi, că avem pentru domniile voastre şi episodul doi. Daţi aşadar foaia mai departe, la pagina următoare!

Când îşi cere scuze şeful de la unul mai mic în grad? Când cade de papagal

Era probabil bine dacă totul se termina aici, şi fiecare îşi vedea de viaţa lui. Cumătrul Piele de pork însă, din ce se aude, nu a putut să înghită aşa afront, anume ca un ţaigher să nu plece capul în faţa unui interlop tupeist dacă acesta îi spune că e cumătrul lui. Aşa se face că a copt o răzbunare: una de-a dreptul ridicolă şi copchilărească, evident, că atâta s-a putut.

A văzut cică într-o dimineaţă că dom’ Mitică a parcat maşina neregulamentar pe străduţa ţaigherimii şi s-a dus imediat să aplice legea. Dom’ Mitică, pus în gardă, cică i-a făcut plângere lui Piele de pork, inclusiv la serviciile specializate, pe motiv că şicanarea ar fi o răzbunare pentru că a aplicat legea.

În cele din urmă, că doar ştiţi cum se întâmplă atunci când începi să fii penibil şi te tot afunzi, cică şeful Piele de pork s-a speriat şi a venit să-şi ceară scuze de la dom’ Mitică, ca acesta să-şi retragă plângerea. Omul, înţelegător, a spus că şi-o retrage, dar măcar să-i fie plătită amenda. Ei bine, după multe tratative plângerea a fost retrasă.

Şicanele, însă, zice-se că au reapărut, motiv pentru care cică avem şanse ca acea plângere să reapară pe firmament. Stăm aşadar pe fază, să vedem dacă primim din partea opusă şi nulul. Nu de alta, dar ca să se aprindă beculeţul…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii