Vaccinul împotriva COVID 19 finanțat de Bill Gates a fost testat pe 40 de voluntari

miercuri, 08 aprilie 2020, 12:33
1 MIN
 Vaccinul împotriva COVID 19 finanțat de Bill Gates a fost testat pe 40 de voluntari

Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea sosi din Statele Unite, spre marea bucurie a președintelui Donald Trump. Conform celor raportate de agenția de știri Adnkronos, vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de compania americană de biotehnologie Inovio, a intrat deja în faza de experimentare pe om, graţie aprobării date de Food and Drug Administration (FDA).

Testele au fost finanțate în mare parte de fundația filantropică a fondatorului Microsoft, Bill Gates. Vaccinul (al cărui nume provizoriu este Ino-4800) a început să fie testat luni pe 40 de voluntari, care au primit prima doză, urmată de o a doua care va fi administrată peste 4 săptămâni, aşa cum a confirmat compania într-un comunicat.

„Acesta este un pas important înainte în lupta globală împotriva Covid-19 – a spus Joseph Kim, președinte și CEO al Inovio – în lipsa unui vaccin sigur și eficient, este foarte probabil ca această pandemie să continue să amenințe viețile oamenilor și mijloacele de trai. Echipa noastră de cercetători, parteneri și finanțatori s-a mobilizat deja de când secvența genetică a virusului a devenit disponibilă, la începutul lunii ianuarie și continuă să lucreze 24/24 pentru a asigura avansarea rapidă a vaccinului Ino-4800 prin intermediul acestui studiu de fază 1“, a precizat el.

Intervievat de Fox News, Bill Gates a explicat că pandemia coronavirusului reprezintă un „scenariu de coșmar”, însă măsurile pentru distanţarea socială și limitarea răspândirii vor aduce rezultate concrete până la sfârșitul lunii aprilie.

Comentarii