Coronavirusul, deşi încă n-a venit, a făcut şi oameni fericiţi:

Vânzări mai mari cu până la 30 la sută la majoritatea supermarketurilor ieşene

vineri, 28 februarie 2020, 02:55
1 MIN
 Vânzări mai mari cu până la 30 la sută la majoritatea supermarketurilor ieşene
Datele au fost furnizate de prefect. Acesta a transmis un mesaj la calm, şi a indicat tuturor şefilor de instituţii să facă acelaşi lucru. „Avem decese din cauza gripei sezoniere, despre care nu mai spune nimeni nimic. E mult mai periculoasă decât coronavirusul“, spun el
„Să transmiteţi şi dvs. un apel la calm, precum şi necesitatea respectării acelor sfaturi transmise de Ministerul Sănătăţii şi mai ales mesajul că nu se întâmplă nicio nenorocire, nu vine sfârşitul lumii. Instituţiile cu atribuţii în domeniul medical îşi fac treaba. Chiar şi la nivelul supermarketurilor, să ştiţi, am discutat cu ei. Sunt fericiţi că le-au crescut vânzările cu 25-30 la sută. Au suplimentat comenzile. Businessul merge foarte bine, atât pe alimentele de bază, cât şi pe produsele de curăţenie şi cosmetice“, le-a spus, ieri, prefectul Marian Grigoraş şefilor instituţiilor descentralizate din Iaşi, în cadrul Colegiului Prefectural.
 
Pe fondul epidemiei provocate de noul coronavirus, el a subliniat că trebuie păstrat calmul şi că informarea trebuie să fie făcută din surse autorizate, credibile. „Nu se întâmplă nicio nenorocire. Noi avem decese din cauza gripei sezoniere, despre care nu mai spune nimeni nimic. E mult mai periculoasă decât cea provocată de coronavirus, probabil teama este de acest necunoscut“, a explicat prefectul, adăugând că oamenii se vindecă. El s-a arătat optimist că „vom depăşi situaţia asta, ca să ne putem ocupa de lucruri cu adevărat importante“.
 
Radu MEŞNIŢĂ

Comentarii