Veste bună pentru traficul din Iași: Restricţii de tonaj pentru a preveni vălurirea asfaltului

miercuri, 24 iulie 2019, 01:56
1 MIN
 Veste bună pentru traficul din Iași: Restricţii de tonaj pentru a preveni vălurirea asfaltului

Propunere îmbucurătoare pentru reducerea traficului greu prin municipiul Iaşi: pe timp de caniculă: accesul maşinilor grele să fie restricţionat, pentru a proteja asfaltul şi a reduce poluarea

 Ideea a fost “născută” în cadrul Comitetului Consultativ pentru Siguranţă Rutieră, întâlnire care a avut loc ieri şi se desfăşoară trimestrial la Prefectura Iaşi. Unul dintre punctele de discuţii a fost legat de cauzele pentru care asfaltul de pe mai multe tronsoane de drum, judeţene şi naţionale, se vălureşte. Asociaţia pentru Protecţia Rutieră “WorldStreet” a dat ca exemple pasarela Socola, unde voluntarii acesteia au fotografiat “valuri” de asfalt înalte de 20 de centimetri. De asemenea, aceeaşi situaţie se întâmplă şi pe bulevardul Nicolae Iorga, drum care aparţine Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.
 
În urma discuţiilor, Prefectul Iaşului a dipus un control la balastiere, locul unde sunt încărcate peste măsură camioanele, peste tonajul admis, efectul fiind deteriorarea infrastructurii de drumuri. “În urma dezbaterilor am dispus prin ordin al prefectului a unei comisii mixte, care va verifica legalitatea funcţionării tututor balastierelor din judeţ. Comisia îşi va desfăşura activitatea pe o perioadă de timp mai îndelungată, efectuând controale inopinate. Aceste măsuri sunt impuse datorită faptului că numeroase camioane sunt supraîncărcate, lucru care afectează grav calitatea drumurilor”, a spus prefectul.

Comentarii