Victimizarea infractorului Nicolae Popa şi dedesubturile sale

joi, 21 februarie 2019, 02:50
1 MIN
 Victimizarea infractorului Nicolae Popa şi dedesubturile sale

Totul a început la câteva zile după punerea în aplicare a sentinţei prin care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare pentru fapte comise în perioada în care s-a aflat în fruntea bucatelor şi a condus în chip autocratic ţara din poziţia de premier.

Invitată la Antena 3, acolo unde începuse să-şi facă veacul şi unde era primită cu temenele care o făceau să se umfle-n pene şi chiar să creadă că ar avea dreptul să se prezinte drept arbitru moral, d-na Lucia Hossu-Longin şi-a folosit notorietatea, atâta câtă e sau cât a mai rămas după realizarea Memorialului durerii, spre a promite că obligatoriu va realiza o nouă serie ai cărei protagonişti ar fi urmat să fie „victimele abuzurilor judiciare“ din vremea regimului Băsescu. Cap de listă ar fi trebuit să fie – aţi ghicit, desigur! – nimeni altul decât dl. Adrian Năstase.

Sincer să fiu, credeam, în sfânta mea naivitate, că totul se va mărgini la glumele pe seama năstruşniciei ideii fostei realizatoare de la TVR. Am crezut greşit. Iată, ideea d-nei Hossu a dat roade, victimă se consideră nu doar dl. Năstase, ci şi fostul ministru de Externe, Adrian Severin, condamnat pentru o mită zdravănă. Iar conducerea PSD, cea care îl are în frunte pe condamnatul penal Liviu Nicolae Dragnea, are neobrăzarea de a spune că procurorii ar fi declanşat o adevărată prigoană împotriva unor vârfuri ale partidului. Pare-se că nu mai e mult şi atât de inventiva doamnă Ecaterina Andronescu care, după ce şi-a realizat visul de a redeveni ministru al Educaţiei, scoate zilnic pe gură câte o năstruşnicie pe care, după ce vede că e groasă, o neagă acoperindu-se de ridicol, va edicta ca elevii să-şi folosească timpul din Săptămâna altfel spre a vizita locurile unde şi-au săvârşit detenţia câteva dintre căpeteniile partidului.

Antena 3, una dintre principalele oficine de propagandă ale PSD, şi, reamintesc, locul în care d-na Lucia Hossu Longin a debitat enormitatea care a făcut-o definitiv de râs, a declanşat de miercurea trecută încoace, de când Secţia de anchetare a faptelor magistraţilor şi procuroarea Adina Florea, odraslă de consilier pesedist din Constanţa, acolo unde au furat în voie şefii tăticului Florea, adică bandiţii Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre, a primit ordinul de a-i bloca d-nei Laura Codruţa Kövesi obţinerea postului de procuror şef european, face din Nicolae Popa, hoţul de la FNI, o victimă. Şi Gâdea, şi Badea, şi Adrian Ursu, şi Oana Zamfir, şi Alessandra Stoicescu, şi alţi falşi jurnalişti de aceeaşi teapă, şi simbriaşii de la luju.ro care tot pe banii lui Dan Voiculescu dau neobosiţi şi mincinoşi din gură, uitând să spună că brigandul din care ei au primit ordin de zi pe unitate să facă o victimă a regimului Băsescu şi a Laurei Codruţa Kövesi a înşelat, jefuit, păgubit nici mai mult, nici mai puţin decât 300.000 de români.

Seară de seară, pe la posturile de casă ale alianţei PSD-ALDE se perindă gurişti care trebuie să îndeplinească prioritatea numărul 1 a celor două partide. Nu, nu programul de guvernare, nu creşterea sănătoasă a economiei, nu prosperitatea populaţiei, nu conservarea orientării pro-europene a ţării. Ci blocarea candidaturii d-nei Kövesi. Care dacă, Doamne fereşte!, va ajunge procuror european anti-fraudă mai mult ca sigur nu va ignora dedesubturile afacerii urât mirositoare Tel Drum. Aceea în care este până la gât băgată famiglia lui Liviu Nicolae Dragnea. (articol preluat de pe www.contributors.ro)

Mircea Morariu este profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, critic de teatru, dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013).

 

 

Comentarii