VIDEO: A murit Julie Powell. Scriitoarea pe teme culinare din spatele „Julie & Julia” avea 49 de ani

marți, 01 noiembrie 2022, 23:50
1 MIN
 VIDEO: A murit Julie Powell. Scriitoarea pe teme culinare din spatele „Julie & Julia” avea 49 de ani

Julie Powell, scriitoare şi bucătăreasă, care a devenit un fenomen în domeniul culinar în timp ce încerca să pregătească fiecare reţetă din cartea Juliei Child "Mastering the Art of French Cooking", un proiect de un an de zile pe care l-a povestit într-un blog şi într-o carte, "Julie & Julia", care a fost adaptată într-un film de succes, a murit pe 26 octombrie la casa ei din Olivebridge, N.Y.

Avea 49 de ani, potrivit Washington Post. Cauza a fost un stop cardiac, a declarat o prietenă, Nicole Mabry. Blogul ei, Julie/Julia Project, a fost unul plin de umor ca urmare a încercărilor sale de a găti toate cele 524 de reţete din exemplarul mamei sale "Stăpânirea artei bucătăriei franţuzeşti", clasicul din 1961 al lui Child, care a determinat-o să scotocească magazinele alimentare şi măcelăriile în căutarea unor ingrediente rare (rinichi, turtă dulce) şi să înveţe să descojească cartofi în formă de măsline.

Blogul i-a adus o audienţă largă şi, în cele din urmă, un contract de publicare. Cartea ei, "Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen" (2005), s-a vândut în aproximativ 1 milion de exemplare şi a fost adaptată într-un film în 2009.

Scris şi regizat de Nora Ephron, "Julie & Julia" a avut-o ca protagonistă pe Amy Adams în rolul doamnei Powell, a cărei poveste s-a împletit cu cea a lui Child (interpretată de Meryl Streep) şi a soţului acesteia, Paul (Stanley Tucci).

SURSA: hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii