VIDEO Bărbatul ucis în miez de noapte la Sârca se întorcea din Italia să-şi schimbe buletinul

vineri, 09 iulie 2021, 01:56
4 MIN
 VIDEO Bărbatul ucis în miez de noapte la Sârca se întorcea din Italia să-şi schimbe buletinul

Corpul bărbatului ucis de şoferul fugar la Bălţaţi a fost depus ieri la capela din comuna Ţigănaşi. Familia acestuia locuieşte peste drum de capela din sat. Potrivit rudelor, bărbatul era plecat de mai mulţi ani în străinătate şi venea periodic în ţară să îşi viziteze părinţii. El era divorţat de soţie, cu care are doi copii, un băiat şi o fată. Bărbatul avea 43 de ani, iar de o perioadă îndelungată lucra în străinătate, în Italia, de unde se întorcea, în ţară, cu un autocar.

 

În localitatea Sârca, din judeţul Iaşi, autocarul a oprit pentru a fi descărcate mai multe bagaje. Lucian Cojocariu a coborât şi el din autocar pentru a-şi face nevoile. La un moment dat, a traversat în fugă drumul european, însă nu a mai ajuns pe partea cealaltă a şoselei. Un autoturism care circula dinspre municipiul Iaşi cu viteză l-a lovit în plin şi l-a aruncat peste zece metri pe drum. Şoferul care se afla la volanul maşinii nu a schiţat niciun gest, nu a frânat deloc şi nici nu a oprit imediat după producerea accidentului. Agenţii de poliţie ieşeni au reuşit să îl identifice, a doua zi, în comuna Cucuteni, iar acum este cercetat în libertate.

Lucian Cojocariu se întorcea în ţară ca să îşi schimbe buletinul. Bărbatul în vârstă de 43 de ani călătorea cu un autocar, spre Iaşi, şi trebuia să ajungă în comuna Ţigănaşi, să îşi viziteze familia. Mai avea câteva zeci de kilometri până să ajungă la destinaţie. Drumul său s-a sfârşit la Sârca, unde autocarul a oprit preţ de câteva minute pentru a fi descărcate bagaje ale unor călători. Lucian Cojocariu a profitat de pauza făcută de şoferul autocarului şi a coborât pentru a merge într-o lizieră de peste drum.

Bărbatul de 43 de ani nu s-a asigurat la traversarea drumului european şi a fost izbit din plin de o maşină care circula cu viteză, fapt care se observă în imaginile de pe camerele de supraveghere. Bărbatul din comuna Ţigănaşi nu a avut nicio şansă de supravieţuire, fiind aruncat peste zece metri pe şosea. Şoferul care se afla la volanul autoturismului nu a apăsat deloc pedala de frână, iar după ce l-a omorât pe bărbat, la Sârca, şi-a continuat drumul către Târgu Frumos. S-a mai oprit de abia în comuna Cucuteni, unde a fost identificat de oamenii legii. Şoferul în vârstă de 34 de ani a împrumutat maşina de la o cunoştinţă şi a mers la Iaşi cu treabă, dar se afla în întârziere. Când l-au găsit, poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul alcooltest, însă nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar şi pentru părăsirea locului accidentului.

Accidentul a fost filmat de o cameră de supraveghere

Incidentul rutier s-a petrecut în noaptea zilei de 7 iulie, la ora 02:00, şi a fost filmat de o cameră de supraveghere de la o casă din Sârca. Pe filmare se poate observa viteza cu care autoturismul circula pe drumul european, dar şi momentul în care conducătorul auto l-a lovit din plin pe bărbatul din Ţigănaşi. În imaginile video se pot vedea şi mai multe persoane din autocar care au sărit în ajutorul lui Lucian Cojocariu, care au anunţat mai apoi autorităţile.

Un localnic din Sârca a povestit jurnaliştilor "Ziarului de Iaşi" cum s-a întâmplat accidentul cumplit de pe drumul european: "Ei cărau bagaje de acolo, de la autocar, în maşina asta de aici. Deodată a apărut unul cu un tricou negru închis, mai subţire la corp. A ajutat şi el cu un bagaj. Deodată s-a dus spre şosea. El nu avea vizibilitate la vale pentru că era autocarul. S-a băgat acolo ca să îşi facă nevoile. A luat-o la fugă încolo. A venit o maşină neagră, l-a luat pe sus şi l-a aruncat până aici. De acolo a mers pe sus până aici. Şi s-a dus în continuare, nu a pişcat deloc pedala de frână. S-a dus în continuare la deal. Ideea este că dacă el stătea la locul accidentului nu păţea nimic. Ăla i-a sărit efectiv în faţă. Maşina circula cu viteză enorm de mare. Deodată s-au văzut un pic luminile de la maşină cum apar. L-a luat pe ăsta şi l-a aruncat în sus".

Comentarii