VIDEO: Cine erau tâlharii cu cagule care au năvălit într-o vilă din Bucium

luni, 26 iulie 2021, 02:01
2 MIN

Unul dintre indivizi are mai multe condamnări la activ.

Cei trei tineri care au dat spargerea la o casă din Bucium au fost identificaţi de oamenii legii şi arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Daniel Loghin, Leahu Ionuţ Ciocalău şi Alin Ionuţ Agrigoroaie sunt cei trei „cagulaţi“ care au bătut, înjunghiat şi jefuit o familie ieşeană. Unul dintre tineri este un infractor notoriu, cu şase condamnări cu închisoare la activ.

În urma a două percheziţii domiciliare efectuate la Vaslui de poliţiştii ieşeni au fost identificaţi autorii jafului de pe 13 iulie, din Bucium. Tinerii se numesc Leahu Ionuţ Ciocalău, Daniel Loghin şi Alin Ionuţ Agrigoroaie. În urma percheziţiilor efectuate, indivizii au fost luaţi pe sus şi duşi la sediul Poliţiei Iaşi.

Vineri, cei trei au fost reţinuţi peste noapte, iar sâmbătă au fost prezentaţi la Judecătoria Iaşi cu propuneri de arestare preventivă pe 30 de zile. Hoţii au fost băgaţi după gratii după ce magistraţii au admis cererea de arestare preventivă.

Alin Ionuţ Agrigoroaie mai are şase condamnări pentru infracţiuni. Are două pedepse cu suspendare de câte 3 şi 6 luni, pentru infracţiuni silvice, din 2006. Mai are o pedeapsă de 1 an pentru violare de domiciliu şi una de 3 luni pentru lovire şi alte violenţe, din 2007, cu suspendare. Din 2015, individul are 1 an şi 3 luni pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 1 an şi 5 luni pentru furt calificat, pedepse contopite şi stabilite cu suspendare.

În noaptea de 13 iulie, indivizii au intrat peste familia din Bucium. Cei trei au pătruns în imobil şi i-au ameninţat pe locatari cu cuţitele pentru a le da toţi banii. Bărbatul familiei, Anghel Valeriu, a fost bătut şi tăiat cu un cuţit şi transportat în stare de şoc la spital, iar femeia s-a ales cu răni uşoare. În urma jafului, cei trei s-au făcut nevăzuţi, iar până vineri au fost căutaţi. Casa în care locuia familia era izolată. Accesul se făcea greu. Hoţii au traversat o pădure pentru a ajunge la casă. La faţa locului au ajuns poliţiştii, care au prelevat amprente de pe uşa de la intrare.

Cei doi s-ar fi ocupat cu traficul cu ţigări de contrabandă. Jaful ar fi avut drept scop recuperarea unei datorii sau acţionarea în urma unui pont. Valeriu Anghel este cunoscut ca unul dintre cei mai mari traficanţi de ţigări din Iaşi, care a activat în special în zona Pieţei Nicolina.

Comentarii