VIDEO: Cine este adolescentul de 17 ani care se credea într-un film de acțiune și a omorât doi nevinovați în timpul protestelor din SUA

vineri, 28 august 2020, 19:10
2 MIN
 VIDEO: Cine este adolescentul de 17 ani care se credea într-un film de acțiune și a omorât doi nevinovați în timpul protestelor din SUA

Kyle Rittenhouse, un adolescent de 17 ani, a fost arestat miercuri în locuinţa sa din Antioch, Illinois, după ce a împuşcat mortal două persoane în cea de-a treia noapte de proteste din oraşul Kenosha, fiind acuzat de crimă de gradul întâi.

Adolescentul este anchetat  pentru omor, tentativă de omor, comportament riscant şi posesia unei arme periculoase deşi este minor. El se află în custodia poliţiei şi urmează să fie extrădat din Illionis în Wisconsin. Cu câteva ore înainte de incident, Kyle Rittenhouse, 17 ani, îmbrăcat într-un tricou verde şi cu şapcă, a fost surprins cu o puşcă semi-automată pe străzi – cu o zi înainte, dar şi în acea noapte, el a declarat jurnaliştilor că este „jobul său” să apere clădirile şi chiar să ofere asistenţă medicală manifestanţilor.   Postările sale în social media au arătat interesul său pentru poliţie şi grupurile de miliţie civilă, şi pe contul său de Facebook sunt fotografii cu el purtând un logo al "Blue Lives Matter" -o mişcare pro-poliţie. El a urmat un program local de cadeţi, potrivit departamentului de poliţie Grayslake. El mai apare în uniformă de poliţist şi are mai multe postări în care onorează poliţişti morţi în misiune.   Este şi un pasionat al armelor: el s-a fotografiat antrenându-se şi asamblând arme de asalt. A venit cu o puşcă semi-automată în oraş, deşi legislaţia statelor Illinois şi Wisconsin nu permite posesia sau portul de arme pentru persoane sub 18 ani.   

Rittenhouse apare în mai multe filmări din cursul acelei nopţi. La un moment dat e surprins vorbind cu poliţişti care îi oferă apă.   Într-o filmare a incidentului, el este urmărit de un grup de manifestanţi, şi unul dintre aceştia trage în aer. El a împuşcat în cap o persoană care a încercat să-l atace, şi a fugit, dar la un moment dat s-a împiedicat şi a căzut. Persoane aflate pe urmele lui au sărit pe el să-i ia arma şi atunci a tras mai multe focuri de armă împuşcând mortal încă un om şi rănind grav un altul. 

 Adolescentul s-a îndreptat către maşinile poliţiei cu mâinile ridicate, iar martori au strigat că tocmai a împuşcat nişte oameni, relatează BBC. Vehicule ale poliţiei s-au deplasat însă la locul împuşcăturilor pentru a da ajutor răniţilor. Potrivit CNN, în mijlocul haosului ce a urmat, acesta a plecat acasă, la circa 24 de kilometri distanţă.

Continuarea, pe adevarul.ro

Comentarii