VIDEO Dan Negru, despre eșecul la Eurovision: Moldova a cântat in limba română. Noi am țopăit în engleză. Moldova e in finală! Noi țopăim spre casă

vineri, 12 mai 2023, 12:10
2 MIN
 VIDEO Dan Negru, despre eșecul la  Eurovision: Moldova a cântat in limba română. Noi am țopăit în engleză. Moldova e in finală! Noi țopăim spre casă

Dan Negru comentează acid conceptul și ideile cu care TVR se prezintă la Eurovision.

Dan Negru spune că nu a fost deranjat de vestimentația lui Theodor Andrei, pe care o consideră mai degrabă o extravaganță, dar că nu i se pare potrivit că, pentru al doilea an la rând, România se prezintă cu o piesă în limba engleză, în loc să aleagă un cântec în limba română.

“Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecții Eurovision si asta mă face să mai trag cu ochiul la concurs.

(Anul trecut Moldova a dus in prime-time tv europene, la Eurovision, o melodie unionistă “Trenulețul Chișinău-București” cântată in română. Noi am țopăit in limba spaniolă. Anul ăsta, Moldova a cântat tot in limba romană. Noi am țopait în engleză. Moldova e in finală! Noi țopăim spre casă. Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină interesanți, exagerează.

Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică.

Noi le-am răspuns anul ăsta țopaind in engleză și îmbrăcați fistichiu. Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea.
Însemnă că mesajul puterii politice românești, dat prin TVR la Eurovision, e să țopaim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie!Nu poți să sari o prăpastie țopăind!

Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Comentarii