VIDEO: Intervenție grea. Elicopterul SMURD din Iași a aterizat în Ceahlău (UPDATE)

duminică, 02 august 2020, 17:57
1 MIN

Salvamontiştii din Neamţ au intervenit duminică pentru salvarea unei persoane cu starea de sănătate grav alterată în zona Platoului Ceahlău. Elicopterul 350 de la Iaşi a aterizat în siguranţă pe heliportul din zona Vârfului Lespezi pentru a prelua pacienta.

”Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Neamţ pentru acordarea primului ajutor şi salvarea unei persoane cu starea de sănătate grav alterată în zona Platoului Ceahlau. Salvamontistii menţin funcţiile vitale victimei şi o pregătesc pentru predarea către elicopterul trimis în sprijin”, a transmis, duminică, Salvamont România.

Elicopterul a decolat din zona Vf. Lespezi cu destinația Iași la ora 17:15.

O tânără de 32 de ani din Galați, care a dormit la schit, cunoscută ca epileptică, avea o stare general proastă, cu simptome de accident vascular și, pentru a fi transportată cât mai repede la spital, a fost solicitat elicopterul SMURD de la Iași.

Salvamontiștii i-au indicat pilotului coordonatele și viteza vântului și au asistat aterizarea pe heliportul din Vârful Lespezi, au menținut funcțiile vitale ale femeii și-au predat-o echipajului.

Facebook (Salvamont Neamț) și zch.ro

Comentarii