VIDEO: Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu să formeze noul Guvern

miercuri, 26 februarie 2020, 20:24
2 MIN
 VIDEO: Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu să formeze noul Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, numele premierului desemnat. Este vorba despre ministrul interimar de Finanţe, Florin Cîţu.

Declaraţiile preşedintelui, după consultările cu partidele:

Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele. PNL a constituit un Guvern care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare, cu un buget pe 2020 şi s-a apucat de lucruri importante, printre care legislaţia privind alegerea primarilor şi a consiliilor locale, pentru a veni mai aproape de cetăţean Acest lucru nu a fost dorit de PSD care s-a opus reformelor. A reuşit să adune o majoritate care a depus moţiunea de cenzură în Parlament PSD a tergiversat procedurile, am intrat în riscul unui blocaj

Pentru a debloca situaţia, Ludovic Orban şi-a depus mandatul Noi nu ne dorim să blocăm România, vrem să mergem mai departe După consultări, am decis deja să fac o desemnare, pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic Astăzi, am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe Florin Cîţu care să vină cu un Guvern şi cu un program de guvernare În urma discuţiilor cu liderii politici, PNL a anunţat că nu mai merge cu Ludovic Orban şi susţine varianta preşedintelui de premier. PSD a propus varianta unui premier tehnocrat, în timp ce USR a venit cu varianta Dacian Cioloş premier şi cu dorinţa de a intra la guvernare. PMP l-a propus pe Cristian Diaconescu, iar Pro România a transmis că doar Victor Ponta poate coagula o majoritate în Parlament. UDMR vrea un guvern politic şi să se încheie discuţia despre anticipate.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii