VIDEO: Momentul în care metroul din New York este inundat

vineri, 03 septembrie 2021, 08:00
1 MIN
 VIDEO: Momentul în care metroul din New York este inundat

Uraganul Ida continuă să facă ravagii în patru state din nord-estul SUA, unde bilanţul a ajuns la 45 de morţi, relatează BBC. Oraşul New York, unde a fost decretată stare de urgenţă, a fost paralizat, oamenii fiind sfătuiţi să stea în case, iar metroul fiind inundat. Preşedintele Joe Biden a declarat că este nevoie de ”o investiţie istorică” pentru a combate efectele crizei climatice.

SUA se confruntă cu efectele distructive ale schimbării climatice, iar a încerca să gestionăm această problemă este o ”chestiune de viaţă şi de moarte”, a mai declarat Biden.

New York City şi New Jersey s-au confruntat cu ploi abundente. fără precedent. Unii locuitori au rămas blocaţi în piviniţe inundate sau în propriile maşini. Victime s-au înregistrat în şase state: New Jersey (cel puţin 23 de morţi), New York (cel puţin 14, printre care şi un băieţel de 2 ani), Pennsylvania (5), Connecticut, Maryland şi Virginia.

Preşedintele Biden a declarat stare de urgenţă atât în New Jersey, cât şi în New York, astfel încât aceste state vor putea accesa fondurile speciale destinate situaţiilor de calamitate.

Impactul schimbării climatice asupra fenomenului furtunilor tot mai dese este încă neclar, însă ceea ce ştim cu siguranţă este că o creştere a temperaturii de la nivelul oceanului duce la o încălzire a aerului de deasupra şi se creează astfel o energie mai mare care ajută la formarea uraganului, ciclonului sau taifunului. Prin urmare, este probabil ca acestea să devină mai puternice şi să declanşeze ploi extreme, notează BBC.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii