VIDEO: Șofer surprins în trafic conducând cu ochii printre zăbrele

miercuri, 09 februarie 2022, 14:40
1 MIN
 VIDEO: Șofer surprins în trafic conducând cu ochii printre zăbrele

Un şofer din România s-a făcut remarcat de curând în mediul online după ce a fost surprins transportând armături de beton puse peste întreaga sa maşină, inclusiv peste capotă şi parbriz, fiind nevoit să privească printre ele la drum.

Maşina pare a fi un Opel Astra break, dar e greu de spus cu certitudine de după zăbrelele armăturilor dintr-o filmare atât de scurtă precum cea de mai jos. Situaţia a fost surprinsă, din câte se pare, la urcarea pe şoseaua de centură a Braşovului, acolo unde viteza de deplasare e una de regim extraurban, iar pe anumite porţiuni chiar de autostradă. Prin urmare, o asemenea încărcătură, amplasată în asemenea mod pe un autoturism comportă risc dublu — de a cădea de pe maşină provocând daune şi potenţiale răniri altor participanţi la trafic, dar şi riscul unei vizibilităţi reduse pentru şoferul din maşină.

Daniel Zontea, unul din cei mai activi poliţişti din România în mediul online, cel care a republicat acest video, aminteşte că regulamentul circulaţiei rutiere spune explicit că încărcătura transportată pe un vehicul NU trebuie:
• să stânjenească vizibilitatea conducătorului vehiculului;
• să mascheze dispozitivele de semnalizare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
• să depăşească gabaritul vehiculului.

Sursa: piataauto.md

Comentarii