(VIDEO ZDI) 20 de minute: Un gest aşteptat din partea primarului Chirica. De ce nu-l face?

miercuri, 26 mai 2021, 14:12
1 MIN
 (VIDEO ZDI) 20 de minute: Un gest aşteptat din partea primarului Chirica. De ce nu-l face?

În studioul Tv al “Ziarului de Iaşi” puteţi urmări o discuţie interesantă despre transparenţa de care dă dovadă primarul Mihai Chirica în relaţia cu cetăţenii. De ce nu oferă informaţiile în formatul solicitat de aceştia? De ce nu poţi afla de pe site-ul Primăriei Iaşi cine cheltuie banii, cine îi primeşte şi pentru ce bunuri sau servicii?

O discuţie cu reporterul Alex Andrei, despre practica din alte judeţe, în special din Vest, şi despre cum oraşul nostru devine anacronic din acest bun de vedere. De asemenea, trecem în revistă şi riscurile la care se expune primarul cu asemenea practici, două dintre acestea fiind chiar de natură penală, adică dosarele “Skoda” şi “Zoiosu’”. Ironia sorţii face ca, în al doilea dosar, Chirica să fie acuzat tocmai de faptul că nu a sesizat nici măcar autorităţile despre problemele pe care era obligat să le anunţe. De ce face asta primarul şi care sunt şansele de schimbare, aflaţi în emisiunea “20 de minute”, o abordare jurnalistică de tip video podcast prin care dorim să explicăm în maxim 20 de minute o problemă importantă a comunităţii.

Înregistrarea emisiunii, mai jos:

Nu este prima dată când Ziarul de Iași tratează opacitatea Primăriei în legătură cu furnizarea informațiilor publice. O analiză completă găsiți în articolulCOMPARAȚIE: Ce ascunde Primăria Iași și ce publică la vedere Clujul și Oradea!

O confirmare a celor relatate în Ziarul de Iași, în: Iașul a picat testul transparenței pe buget: nota 4 acordată într-un studiu național

De asemenea, editorialul semnat Toni HRIȚAC completează analiza pe transparența inexistentă a Primăriei Iași.

Comentarii