Viitor obicei de nuntă: „Bărbieritul miresei”?

vineri, 05 octombrie 2018, 07:30
3 MIN

* Că tot ne aflăm în chiar prag de referendum, am auzit mai deunăzi de la un prieten, meşter bun şi hâtru, că dacă se vor legaliza căsătoriile homosexuale vor apărea şi noi obiceiuri legate de nuntă – cum ar veni, în noaptea nunţii, după ora 12.00, "bărbieritu' miresei". Suntem convinşi că, dacă se va ajunge la aşa căsătorii, şi mirii din cuplurile homosexuale, mai spre dimineaţă, vor avea exact aceeaşi preocupare ca omologii lor heterosexuali: să-şi numere darul!

* Într-o altă ordine de idei, venim cu veşti nu prea bune de pe tărâmul cunoaşterii: la Consumatori, Universitatea de Medicină a început anul cu mari probleme, legate mai ales de dotare! Studenţii de la Stomatologie se plâng că, în întreaga localitate, nu se găseşte picior de sătean cu dinţi, pe care să facă practică; există, ce-i drept, un domn cu trei dinţi în faţă, dar aceştia sunt din aur, aşadar nu se pot scoate nervi din ei, nici nu se pot plomba sau extrage.

* Colegii lor, studenţii de la Medicină Generală, întâmpină şi ei necazuri, deoarece nu mai beneficiază de materiale didactice pentru lecţiile de anatomie din anul întâi, când se studiază şi sistemul osos, de când Manole, groparul comunal, a plecat din ţară, să muncească în Italia, la dezgropat cartofi. Nici viitorii farmacişti nu se mai descurcă de când săteanul Aurel Bâzdâganie, pe care se testau toate combinaţiile de substanţe, a răposat de la un vin cu prea mult sulf.

* Spre deosebire de studenţi, elevii sunt în largul lor după aproape o lună de şcoală: directorii unor unităţi de învăţământ au hotărât să nu se mai distribuie cornuleţe, care au formă de semilună, simbol islamist, ci felii de pâine neagră, sănătoasă. Mai mulţi elevi şi-au rupt dinţii în ele, iar părinţii au protestat, pe motiv că n-ar fi proaspete, dar directorul şcolii din Ciubaca a răspuns, în şedinţă, că sunt proaspete, la fel ca nucile de cocos din supermarket, dar că e nevoie de o altă abordare.

* Un alt director de şcoală s-a arătat scandalizat de calitatea cornuleţelor şi a laptelui pentru elevii mici şi declară că le-a aruncat pe toate în latrină, să nu se intoxice vreun şcolar cu ele; unii spun că, la o zi după declaraţie, toţi cei care au fost alături de Ilie Băltoacă (socrul domnului director) pe ultimul său drum, cu şapca-n mână, au primit de pomană câte un corn şcolar şi un pahar cu lapte.

* În fine, o veste mult mai optimistă: elevii şcolii din Machitori n-au mai primit lapte şi cornuleţe, ci smântână şi chifle! Acestea, împreună cu ardeii iuţi, mujdeiul şi bacşişul, le apar pe notele de plată, alături de ciorba de burtă, ţuica din deschidere şi vinul de stins setea de după: toate, graţie directorului unităţii de învăţământ, care tocmai şi-a deschis un mic bufet în cancelarie! Vom reveni.

Comentarii