Vinere neagră în Europa. Record absolut de cazuri în Franţa

vineri, 04 septembrie 2020, 22:18
1 MIN
 Vinere neagră în Europa. Record absolut de cazuri în Franţa

Numărul cazurilor de coronavirus a atins sau a depăşit cifrele din perioada carantinei în Europa de Vest. Autorităţile sanitare din Franţa au raportat 8.975 de cazuri noi, vineri, stabilind un nivel record al infecţiilor zilnice de când boala a început să se răspândească în ţară la sfârşitul iernii.

Numărul de persoane spitalizate pentru boală, deşi este încă mult sub vârful de 32.292 din 14 aprilie, a crescut pentru a şasea zi consecutivă, la 4.671. Numărul persoanelor din Franţa care au murit din cauza infecţiilor cu COVID-19 a ajuns la 30.686, iar numărul cumulat de cazuri totalizează acum 309.156.

Spania s-a apropiat vineri de jumătate de milion de cazuri de coronavirus. Autorităţile au înregistrat 4.503 de noi infecţii, ajungând la 498.989 – cea mai mare cifră din Europa de Vest. Noul val de contagiune este mai puţin mortal decât la începutul pandemiei.

Italia a înregistrat vineri 1.733 de noi cazuri de coronavirus, cea mai mare creştere zilnică din data de 2 mai. Veneto, care în timpul carantinei din Italiei a fost lăudat pentru combaterea rapidă a virusului, a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi – 373 – în principal din cauza unui focar la o fabrică de carne din Treviso.

Marea Britanie a înregistrat 1.940 de cazuri zilnice de COVID-19, cel mai mare bilanţ zilnic din 30 mai, au declarat vineri oficialii din domeniul sănătăţii, informează Reuters. Numărul zilnic de cazuri a crescut cu aproximativ 1.000 pe zi în cea mai mare parte a lunii august, dar a început să crească şi mai mult în ultimele zile.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii