Voce din interior: Actorii mai în vârstă ar trebui să iasă la pensie când le vine vremea

duminică, 06 februarie 2022, 15:09
1 MIN
 Voce din interior: Actorii mai în vârstă ar trebui să iasă la pensie când le vine vremea

Firuța Apetrei, actor la secția de dramaturgie a Teatrului Municipal Bacovia, spune, chiar cu doi ani înainte de pensionare, că actorii cu o mai mare experiență ar trebui să se concentreze pe generațiile noi, cele care au mult de suferit, iar pentru rolurile personajelor de până în 25 de ani să fie primite fete la început de drum, care să aibă șansa să colaboreze cu instituția și să se plieze pe rol în funcție de vârstă.

“Sunt care au terminat facultatea de peste 5 ani și nu fac nimic care să aibă legătură cu meseria sau cu pasiunea lor și sunt talentați”, explică ea.

Actrița este de părere că nu seniorii ar trebui să fie cei protejați, ci tinerii, cei care au viziune, dar nu au informații suficiente pentru a-și exercita profesia: “Tinerii nu au experiență, nu apucă să facă rolurile pentru vârsta lor că nu au unde”.

Întrebată cum vede profesia pentru tânăra generație, aceasta mai adaugă: “Actorii mai în vârstă ar trebui să iasă la pensie când le vine vremea și să rămână colaboratori nu angajați. Așa se pot elibera locuri pentru tineri. Spune asta un om, adică eu, care mai are doi ani până la pensie. Dacă va fi nevoie de vârstă și experiența mea într-un rol, pot veni pe colaborare fără să ocup un loc de care ar trebui să se bucure un tânăr. Și vârsta e o problemă. Sunt atâtea locuri în teatre ocupate de actori pensionari care au cumul de pensie plus angajare”.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii