Voinicul Greuceanu din Botoşani

joi, 13 februarie 2020, 02:43
2 MIN
 Voinicul Greuceanu din Botoşani

Alin Alexuc-Ciurariu a câştigat, la Roma, titlul european la lupte greco-romane,categoria grea

Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut, marţi, medalia de aur la lupte greco-romane, la categoria 130 de kilograme, în cadrul Campionatelor Europene de la Roma. Sportivul român de 30 de ani din Botoşani l-a învins în finală, cu 6-1, pe georgianul Levan Arabuli. Alexuc-Ciurariu mai are în palmares două medalii europene de bronz, cucerite în 2018 (Kaspiisk, Rusia) şi 2019 (Bucureşti). Aceasta este prima medalie a delegaţiei României la actuala ediţie a CE. La Roma, Alexuc s-a impus luni în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Mîkola Kucimi. Germanul Jello Krahmer şi ucraineanul Mîkola Kucimi au obţinut medaliile de bronz.Tot la greco-romane, la categoria 55 de kilograme. Alexuc va trebui să participe la turnee de calificare pentru a putea participa la Jocurile Olimpice

 Alţi doi luptători români au ratat marţi medaliile de bronz, terminând pe locul al cincilea.
Florin Tiţa (cat. 55 kg) a fost învins în meciul pentru bronz de georgianul Nugzari Ţurţumia, după ce în recalificări îl întrecuse pe turcul Dogus Ayazci. Tiţa îl învinsese în calificări pe ucraineanul Koriun Sahradian, însă a pierdut în sferturi în faţa rusului Vitali Kabaloev.
Mihai Mihuţ, campion european în 2018, a fost învins în meciul pentru bronz la cat. 63 kg, greco-romane, de ungurul Erik Torba. Mihuţ a trecut în optimi de sârbul Perica Dimitrijevic, în sferturi a câştigat în faţa turcului Rahman Bilici, dar a pierdut semifinala cu rusul Ibraghim Labazanov. La cat. 60 kg, Teodor Horătău a pierdut în calificări în faţa estonianului Helary Maegisalu. România participă la Europenele de la Roma cu 16 sportivi şi are ca obiectiv câştigarea a 2-3 medalii.

Comentarii