ZDI TV: Generalul Vasile Roman, despre război și o posibilă apărare a Iașului și Moldovei

vineri, 11 martie 2022, 03:00
1 MIN
 ZDI TV: Generalul Vasile Roman, despre război și o posibilă apărare a Iașului și Moldovei

Războiul din Ucraina și efectele pe care le-a produs în întreaga lume au fost dezbătute la ZDI TV. Invitat a fost generalul Vasile Roman.

De ce a adoptat Rusia strategia de a ataca marile orașe ucrainene? Se va ajunge până la ruinarea completă a acestora, după ce va fi evacuată populația civilă? Ce alte strategii militare ar fi putut fi adoptate? Ce lecții pot fi învățate din războiul ruso-ucrainean? Cum poate fi apărat Iașul, în ipoteza improbabilă a unui atac? Cum este așezat orașul nostru în strategia națională de apărare? Analiștii militari spun că un eventual agresor nu ar avea motive să atace orașul nostru, fiind mai mult interesat de București. Înseamnă acest lucru că Iașul nu are un plan de apărare? Este Moldova mai puțin “apărată” decât alte regiuni ale țării? Cât de mult contează moralul trupelor în război? Dar atitudinea comandanților și a liderilor țării? Cazul președintelui Zelensky. Chiar poate Ucraina să câștige războiul? Cât este China dispusă să sprijine Rusia? Unde se va opri Putin?

Aceste întrebări de mai sus, răspunsurile, dar și multe altele le puteți urmări într-o incitantă discuție dintre generalul Vasile Roman, fostul șef al Brigăzii 15 mecanizate “Podu Înalt”, și redactorul șef al ziarului, Toni Hrițac.

Comentarii