ZDI TV: Interviu cu șefa ISJ. Cum va începe școala la Iași, în pandemie

miercuri, 01 septembrie 2021, 15:07
2 MIN
 ZDI TV: Interviu cu șefa ISJ. Cum va începe școala la Iași, în pandemie

Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași, a fost prezentă în studioul TV al Ziarului de Iași unde a răspuns la o serie de întrebări legate de începutul de an școlar, de situația în care se află în prezent școlile din județ și de cât de pregătite sunt școlile pentru a-și primi elevii în sălile de curs de pe 13 septembrie, fiind atinse subiecte precum gradul de digitalizare și până la numărul de școli care au încă toalete în curte sau care nu au aviz de funcționare. 

Prof. Luciana Antoci a vorbit și despre situația personalului calificat din școli și faptul că se poate observa o creștere a interesului tinerilor pentru meseria de dascăl, subliniind însă că încă există localități izolate în județ, cu o infrastructură precară, care întâmpină dificultăți în a-și asigura necesarul de profesori calificați.

Șefa ISJ a vorbit și despre gradul de vaccinare în rândul cadrelor didactice în prezent și despre faptul că vor exista caravane mobile care vor face posibilă vaccinarea de la începerea anului școlar, atât pentru profesorii care nu s-au vaccinat încă, dar și pentru elevii care au vârsta peste 12 ani și care au acordul scris al părinților.

Un alt subiect important este cel legat de concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli, care se va încheia în luna decembrie a acestui an, și dacă amânarea concursului pentru directori va genera sau nu probleme în desfășurarea activității unităților de învățământ. Prezentă în studioul TV al Ziarului de Iași, șefa ISJ Iași a dezvăluit faptul că în acest moment se caută la nivelul Ministerului soluții cu privire la finanțarea școlilor cu puțini elevi, având în vedere că schimbările demografice (mai puțin cu peste 10.000 de elevi în ultimii zece ani în județ) crează probleme financiare în comunitățile în care populația școlară este în scădere.

Comentarii