Zeci de români blocaţi pe un aeroport din Mexic de trei zile

marți, 02 februarie 2021, 13:54
1 MIN
 Zeci de români blocaţi pe un aeroport din Mexic de trei zile

Zeci de români sunt blocaţi în aeroportul din Cancun de aproape trei zile. Pasagerii a două avioane ajunse în oraşul turistic din Mexic sunt blocaţi în aeroport din 30 ianuarie. Ministerul român de Externe spune că autorităţile mexicane au invocat motive de securitate pentru interzicerea accesului, dar că acestea ar trebui să fie mai bine fundamentate.

Am primit la redacţie o mărturie în exclusivitate a doi români care ne-au spus că li s-au confiscat telefoanele şi documentele de identitate, însă au reuşit să ascundă de autorităţi o tabletă de pe care ne-au trimis o înregistrare.

„Uite, am ajuns în Cancun cu o cursă Lufthansa, 85 de români, am fost întâmpinaţi de oamenii de securitate, care ne-au îndreptat spre o poartă, s-au uitat puţin spre ele, ne-au cerut telefoanele mobile să le predăm, ne-au băgat în două camere toţi înghesuiţi, COVID nu mai conta”, spune un bărbat.

„Ne-au spus că asta este procedura, să ne oprească paşapoartele şi telefoanele până când se lămuresc treburile, să ne verifice CIA şi FBI, să vadă dacă putem intra în Mexic. După două ore ne-au verificat aceste două agenţii şi nu am fost potriviţi niciunul pentru Mexic”, explică o femeie.

„Ne-au spus că toţi pasagerii din România vor fi deportaţi de urgenţă cu următoarele zboruri către România”, completează un alt turist.

Cititi materialul integral pe digi24.ro

 

 

 

Comentarii