anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

A câştigat post-mortem războiul cu E.ON. Zeci de întreruperi zilnice ale curentului

GALERIE
E-ON_proces-Iasi
 • E-ON_proces-Iasi
- +

Întreg satul era afectat nu atât de întreruperi, cât de reclanşări: căderea tensiunii, apoi revenirea după o fracţiune de secundă. Acestea se întâmplau şi de 20-30 de ori pe zi, deteriorând aparatura electrică din casele oamenilor.

O ieşeancă a câştigat post-mortem despăgubiri din partea E.ON pentru zecile de întreruperi zilnice ale energiei electrice. Curtea de Apel a decis vineri că furnizorul de energie electrică nu şi-a îndeplint obligaţiile contractuale asumate faţă de clienţii săi. Iniţiatoarea procesului nu a mai apucat să se bucure de sentinţa simbolică a acţiunii sale. A decedat în timpul judecăţii, dar acţiunea a fost continuată de moştenitori.

Aurica A. locuia în satul Poiana din Deleni. Întregul sat se confruntă de ani buni cu frecventele întreruperi ale furnizării curentului electric. Cea mai supărătoare problemă era reprezentată însă de reclanşări, respectiv opririle bruşte ale curentului electric, urmate de repornirea acestuia după mai puţin de o secundă. Primăvara şi toamna mai ales, într-o singură zi surveneau şi 20-30 de reclanşări care determinau oprirea aparaturii electrice.

Plângerile trimise către E.ON, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei au primit doar răspunsuri în doi peri, aşa că femeia s-a adresat în cele din urmă instanţei, împreună cu fiul său, cerând despăgubiri cu o valoare simbolică.

Început în urmă cu patru ani, procesul a cunoscut o primă sentinţă în faţa Judecătoriei Hârlău, în martie 2019. Magistraţii din Hârlău au apreciat că disconfortul suferit de reclamanţi este indiscutabil, ei fiind îndreptăţiţi la despăgubiri. Judecătorii au stabilit în sarcina E.ON obligaţia de plată a 500 de lei către Aurica A. şi către fiul său, chiar dacă acesta nu era titularul contractului.

„Obligaţia principală asumată de pârâta E.On Energie România SA este aceea de furnizare către clienţi a energiei electrice, după anumite standarde de calitate, ce implică şi executarea cu caracter de continuitate a acestei obligaţii. Instanţa nu poate să nu observe că în cazul reclamanţilor, ca şi a celorlalţi locuitori din Poiana, întreruperile curentului electric nu mai au de mult timp caracter excepţional, devenind regula”, se menţiona în sentinţă.

Magistraţii au apreciat însă că CJPC şi ANRE nu au provocat niciun prejudiciu reclamanţilor. Decizia Judecătoriei Hârlău a fost atacată cu apel de E.ON, fără a avea însă câştig de cauză. Magistraţii Tribunalului au obligat E.ON la plata a 1.500 de lei ca daune morale către moştenitorii Auricăi A. Sentinţa nu este încă definitivă, ea mai putând fi atacată de E.ON în recurs.

VEDEȚI ȘI:

Un sat din Iași în proces cu E.On și Protecţia Consumatorilor. „Pârjolesc tot“ - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.