COMUNICAT DE PRESA

Ambasadorul Canadei critică legile justiţiei la Iaşi

marți, 12 decembrie 2017, 16:32
2 MIN
 Ambasadorul Canadei critică legile justiţiei la Iaşi

Marți, 12 decembrie, primarul Mihai Chirica a primit vizita Excelenței Sale Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România. În cadrul unei conferințe de presă organizate la Palatul Roznovanu, întrebat de ziariști, Excelența Sa a criticat recentele măsuri ale Guvernului în domeniul justiției și al economiei, ultimele urmând să afecteze grav bugetele de investiții ale primăriilor.

„România are o democrație puternică, pentru că zeci de mii, uneori sute de mii de români ies în stradă și protestează pașnic, exercitându-și drepturile democratice. Canada, ca și mulți parteneri internaționali, este preocupată și are aceeași îngrijorare pe care o au mulți dintre protestatari în ceea ce privește reforma în justiție și pachetul de legi care se dezbate în Parlament. Din 2007 și până în prezent România a făcut progrese remarcabile în lupta împotriva corupției și în constituirea independenței în acest sector. Multe părți din pachetul de legi amintit par că vor inversa acest proces. De aceea înțelegem pe deplin nemulțumirile protestatarilor. Referitor la recentele măsuri fiscale pot spune că principala noastră preocupare este să asigurăm siguranță și predictibilitate pe piața economică. Investitorilor nu le plac schimbările bruște, corupția și semnalele care ar putea arăta că buna guvernare este în pericol”, a declarat Ambasadorul Canadei în România.

Edilul-șef al Iașului a declarat că este mulțumit de discuțiile cu Ambasadorul și a spus că este încrezător în ceea ce privește viitoarele investiții canadiene în oraș, care ar putea ajuta Iașul în contextul actual.

„Cred că putem întări relațiile economice. Canada este prezentă la Iași cu companii cu 800 – 1.000 de angajați. Poate nu este mult, dar este important că este aici. Avem, desigur, o perspectivă în acest sens și sunt convins că atât Canada, cât și alte state din Uniunea Europeană și America, pot contribui la creșterea economică a Iașului”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Excelența Sa Kevin Hamilton a scris un mesaj și în cartea de condoleanțe aflată în holul central al Palatului Roznovanu și pusă la dispoziția tuturor celor care doresc să aducă un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I al României.

 

Comentarii