Arsurile de piele, tratate cu miere de albine

sâmbătă, 23 noiembrie 2013, 18:02
2 MIN
 Arsurile de piele, tratate cu miere de albine

Arsurile minore, de genul celor produse accidental la gatit, pot fi tratate repede si eficient cu ajutorul mierii de albine. Proprietatile sale de hranire si regenerare a pielii fac ca mierea de albine sa grabeasca vindecarea tesuturilor, fara a lasa in urma cicatrice. Metodele de tratare a arsurilor pe care ti le prezentam in continuare au fost folosite si testate vreme de sute de ani, cu rezultate excelente in multe cazuri.

Ce faci imediat dupa ce ai suferit arsura

1. Racoreste zona afectata cat de repede posibil, pentru a minimiza leziunile suferite de piele. Foloseste apa rece, de la robinet, pentru a raci zona afectata pana la un nivel suportabil si tine minte sa nu pui niciodata gheata pe rana.

2. Aplica din abundenta miere de albine curata pe arsura, in asa fel incat sa acoperi rana. Nu te zgarci cu mierea – nu ai cum sa folosesti niciodata prea multa (singurul inconvenient va fi ca se poate sa picure pe jos)! Poti folosi o punga curata din plastic fin pentru a intinde mierea pe zona afectata.

3. Acopera zona afectata cu o invelitoare curata din plastic, fiind atent sa pastrezi un strat de miere intre arsura si plastic. Fixeaza invelitoarea din plastic cu tifon sau cu un bandaj din cauciuc si nu umbla la ea vreme de doua zile.

Ce faci dupa doua zile de la arsura

1. Dupa 48 de ore, poti inlatura bandajul si invelitoarea, pentru a vedea daca zona nu este infectata. In mod normal, nu ar trebui sa existe vreo infectie, deoarece pielea arsa a fost sterilizata initial de caldura arsurii (in cazul in care nu ai racit zona cu apa murdara, exista foarte putine sanse sa ai vreun organism daunator in acea regiune a pielii!). Totusi, nu intra in panica daca observi vreo urma de infectie! Inghite o lingura de miere de albine (preferabil miere cruda si nefiltrata, care sa contina propolis – un produs natural cu puternice proprietati antibacteriene –, polen, ceara etc.

Citeşte restul articolului pe Curademiere.ro

 

Comentarii